Savo Volley jahtaa jo kolmatta voittoa Suomen mestareista

Kuva: CEV.lu

Lentopallon Mestaruusliigassa kamppaillaan keskiviikkona kolme ottelua. Miesten pääsarjassa on kahden ja naisten liigassa yhden ottelun ilta.

Kaikki ottelut käynnistyvät kello 18.30.

Savo Volley – VaLePa

Savo isännöi Kuopiossa todella mielenkiintoista kärkipään otatusta. Liigadebytantti Savo Volley on voittanut Suomen mestarit molemmissa keskinäisissä otteluissa (kotonaan 3-0 ja vieraissa 3-2). Molemmat joukkueet ovat käyneet liigakärjessä kuluvalla kaudella, mutta nyt ykkösenä komeilee Hurrikaani-Loimaa.

Savolla on pelaajahaasteita. Keskitorjujakaksikon Jukka Lehtonen – Severi Savonsalmi pelaamisesta ei ole varmuutta. Viime ottelussa hakkuri Eetu Häyrinen tuurasi keskitorjujana.

Raision Loimu – Akaa-Volley

Akaalla on vielä pudotuspelipaikka varmistamatta, mutta Loimulle sellainen kävi viikonloppuna selväksi. Joukkueilla on alla samanlaiset saldot viime otteluista: yksi voitto ja kaksi tappiota. Akaan libero Sakari Liehu vihjaisee porukan olevan voittokunnossa.

– Ihan rentoa menoa on reeneissä ollut. Vaikea peli tulee, mutta kyllä pinnat tuodaan kotiin, Liehu sanoi Akaan somevideossa:

LP-Vampula – LiigaPloki

LiigaPloki on hävinnyt vuoden 2019 kaikki neljä otteluaan lentopallon naisten Mestaruusliigassa, eikä helppoa pistepottia ole luvassa keskiviikkonakaan. LP-Vampula on sarjassa viidentenä ja kamppailee tiukasti pudotuspelien kotiedusta.

hämeenlinna, kazan, lentopallo, mestarien liiga, liput

Yksi ottelun kiintoisimmista pelaajista on LiigaPlokin tuore kanadalaishakkuri Alex Donaghy. Hänen pelinsä on ollut vielä hakemista, mutta esimerkiksi äskettäisessä ottelussa mestarijoukkue Hämeenlinnaa vasta hän tekaisi 12 pistettä.