Elviss Krastins: Laitettiin vastustaja pinteeseen

Lentopallon Ranskan liigassa Elviss Krastinsin edustama Arago de Sete löi kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa poikki kaatamalla perjantaina Nantesin erin 3-1.

– Tämä oli meiltä kauden vahvin syöttöpeli, laitettiin vastustajan vastaanotto pinteeseen. Hyvä taisteluvoitto, Krastins viestitti.

Voitosta huolimatta Sete jatkaa sarjataulukon hännillä. Eroa pudotuspelipaikkaan on jo 17 pistettä. Ranskan A-liiga laajennetaan takaisin 14 joukkueeseen, joten sarjasta ei putoa yhtään joukkuetta.

Venäjän Superliigan ”suomalaisjoukkue” Kuzbass Kemerovo palasi voittokantaan lyömällä kotiottelussa Moskovan Dynamon 3-0.

– Meiltä erittäin tasainen ja hyvä peli Dynamoa vastaan. Syöttö ja sen jälkeinen torjunta-puolustus olivat todella kovalla tasolla ja antoivat tärkeimmät avaimet voittoon, Kemerovon päävalmentaja Tuomas Sammelvuo iloitsi.

Voittajien suomalaislibero Lauri Kerminen oli iskussa.

– Back on track, Kerminen tiivisti kahden tappion jälkeisen onnistuneen sunnuntaipuhteen.

hämeenlinna, jekaterinburg, lentopallo, mestarien liiga, liput

Eemi Tervaportin Olympiakos ja Samuli Kaislasalon Foinikas Syros selvittivät tiet Kreikan cupissa kahdeksan parhaan joukkoon, kun Olympiakos voitti kotona Pamvochaikosin 3-1, ja Foinikas haki 1-3 -vierasvoiton Kifisiasta.

Lauantain sarjapelissä Olympiakos nappasi 3-0-kotivoiton Iraklisista.

– Vastustajan toisen yleispelaajan puuttuminen vaikutti jonkin verran heidän peliinsä. Meidän ainoa synkkä hetki osui toiseen erään, mutta onneksi meidän isot pojat päättivät sitten pelata. Saatiin 3-0-voitto ja ensimmäinen vapaapäivä kuukauteen, Tervaportti tuuletteli.

Kaislasalon Foinikas puolestaan koki niukan 2-3-vierastappion Alexandropolisille.

– Kotijoukkueella oli tarttunut joulun jälkeen pari uutta kaveria haaviin, ja he pelasivat hyvin. Kaksi erää oltiin helisemässä vastustajan syöttöjen kanssa. Viimeinen eräkin oli jo tulossa meille, mutta parilla tyhmällä virheellä annettiin se kaverille. Sarjapiste voi olla jatkossa tärkeä, Kaislasalo jutteli.

Olympiakos johtaa Kreikan liigaa ilman tappioita, Foinikas on sarjataulukossa neljäntenä.

Valko-Venäjän pääsarjassa Sakari Mäkisen edustama Shahter Soligorsk joutui luovuttamaan sarjataulukon kärkipaikan Stroitel Minskille. Viikonlopun keskinäiset pelit päättyivät 3-1 Minskille ja 3-2 Soligorskille. Kauden 30 ottelusta molemmat ovat voittaneet 28 ja hävinneet kahdesti, vain toisilleen. Sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on nyt kaksi pistettä Minskin hyväksi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote