Lentopalloilija Eemi Tervaportti pääsee haastamaan maailmanmestarit

Kuva: CEV.lu

Passari Eemi Tervaportin edustama kreikkalaisjoukkue Olympiakos on edennyt neljän parhaan joukkoon lentopallon CEV Cupissa.

Kaksiosaisessa puolivälierässä Olympiakos kukisti bulgarialaisen Neftohimic 2010 Burgasin. Sarjapisteiden mentyä tasan jatkoonmenijä ratkaistiin ns. kultaisessa erässä. Sen Olympiakos voitti pistein 15-11.

hämeenlinna, kazan, lentopallo, mestarien liiga, liput

Tervaportti johti joukkueensa peliä koko ottelun. Hän tahditti kanadalaispelaaja Gavin Schmittin 19 pisteen suoritukseen.

Olympiakosin seuraava vastus ei voisi olla kovempi: italialainen Itas Trentino on seurajoukkueiden hallitseva maailmanmestari. Joukkueesta löytyy huippupelaajia kuten passari Simone Giannelli, kova hyökkääjä Uros Kovacevic ja libero Jenia Grebennikov.

Olympiakosin valmentaja Fernando Munoz Benitez ottaa haasteen ilolla vastaan.

– Tiesimme, että ottelusta tulee vaativa henkisestikin, koska meidän oli voitettava neljä erää. Pelaajamme antoivat kaikkensa. Tästä edespäin haasteet vaan kasvavat, mutta korkealla ovat tavoitteetkin, luotsi kommentoi.

CEV Cupissa riittää suomalaisjännitystä. Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo pelaa toisessa välierässä. Vastaansa venäläisjoukkue saa Galatasarayn.

Välierät alkavat helmikuun lopussa. CEV Cup on lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostaso.

Seuraa Lentopallo.infoa Twitterissä