Hämeenlinnan valmentaja Matteo Pentassuglia lupaa: ”Viimeisessä ottelussa taistelemme tosissamme”

Kuva: CEV.lu

Hämeenlinnan Lentopallokerholla Mestarien liigan viideskin ottelu päättyi erävoitoitta.

Venäläinen Kazanin Dynamo kävi Hämeenlinnassa voittamassa alkulohko-ottelun erin 3-0. Pienet pisteet kirjattiin muotoon 25-19, 25-18 ja 25-19. Ottelua seurasi paikan päällä 987 katsojaa.


Aloituskokoonpanossa Hämeenlinnalla pelasivat passari Pauline Martin, hakkuri Maeva Orle, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Salla Karhu sekä keskitorjujat Katerina Kaltshenko ja Mara Green. Liberona toimi Julia Porsanger.

Kotiyleisön iloksi valmentaja Matteo Pentassuglia peluutti vähemmän nähtyjä kasvojakin. Kehissä kävivät muiden muassa Laura Laukkanen ja Jenna Ylivainio. Pitkästä sairauslomasta toipunut Eveliina Smolander piipahti kentällä hänkin.

– Kazanilla on pitkä joukkue ja vaikea torjua. Sen takia meidän piti keskittyä puolustamaan hyvin, Hämeenlinnan valmentaja Matteo Pentassuglia sanoi.

– Pelasimme hyvän pelin, ja olen tosi onnellinen joukkueen puolesta. Jokaisessa ottelussa pelaamme paremmin. Ensi viikolla viimeisessä ottelussa me taistelemme tosissamme Jekaterinburgia vastaan.


Salla Karhu oli Hämeenlinnan parhaimmistoa tiistaisessa ottelussa.

– Tykkään näistä peleistä, Meillä ei ole mitään hävittävää, voidaan rellestää ja pelata vapautuneesti. Uskon, että koko joukkue nauttii näistä peleistä, Karhu totesi.

Mestarien liigassa Hämeenlinnalla on vielä yksi lohko-ottelu jäljellä. Ensi tiistaina joukkue pelaa kotonaan Jekaterinburgia vastaan.

Hämeenlinna on vasta toinen suomalainen naisten joukkue, joka pelaa nykymuotoisessa lentopallon Mestarien liigassa. Aiemmin mukana ovat olleet LP Salo (LP Viesti) ja miesten Mestarien liigassa Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePa).