Hämeenlinnalle otteluvoitto tiistaina olisi historiallinen

Kuva: CEV.lu

Suomalainen naisten joukkue ei ole saavuttanut vielä yhtäkään otteluvoittoa lentopallon Mestarien liigassa. Hämeenlinnan Lentopallokerho hakee muutosta asiaan tiistaina.

Hämeenlinna pelaa kotonaan venäläistä Uralotshka Jekaterinburgia vastaan. Ottelu on Hämeenlinnalle kauden viimeinen Mestarien liigassa.

Alkulohkossa Suomen mestareilla on vielä erävoittotilikin avaamatta. Nyt ainakin erävoittoon on hyvät saumat. Jekaterinburg on voittanut viidestä ottelustaan vain kaksi.

– Vaikka ei olla voitettu edes erää, ollaan pelattu kyllä hyvin ja haastettu. Ja se ei tapahdu ilman itseluottamusta ja rohkeutta, Hämeenlinnan nuori tähti Suvi Kokkonen sanoo Lentopallo.infolle.

– Itseluottamus on supertärkeä asia. Ja kyllähän siinäkin oppii vastustajilta, kuinka maailman huiput lyövät sitä palloa lattiaan.


Kauden aikana Hämeenlinnan joukkue on muuttunut aika tavalla loukkaantumisten takia. Varsinainen yllätyskiinnitys tuli tammikuussa, kun yleispelaaja Salla Karhu palasi Kerhon vahvuuteen.

Vaikka Karhu kuuluu Suomen maajoukkueen luottopelaajiin, avauskokoonpanon paikka ei ollut selviö Hämeenlinnassa.

– En missään kohtaa pitänyt kuusikkopaikkaa itsestään selvänä. Paikka pitää ansaita. Se on vain vahvuus tässä joukkueessa, että kentälle voi laittaa erilaisia variaatioita, huomauttaa Karhu.

hämeenlinna, kazan, lentopallo, mestarien liiga, liput

Matteo Pentassuglian valmentama Hämeenlinna on Jekaterinburg-ottelun alla lupaavassa vireessä. Sunnuntaina tuli tuiki harvinainen vierasvoitto liigakärki LP Viestistä.

Hämeenlinna on kolmas suomalainen joukkue, joka pelaa lentopallon nykymuotoisessa Mestarien liigassa. LP Salo (LP Viesti) jäi voitoitta neljä kautta sitten. Viime kaudella miesten joukkue Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePa) otti Mestarien liigan historian ensimmäisen suomalaisen otteluvoiton.