Tuomas Sammelvuo vetoaa suureen sydämeen, koska nyt jokainen ottelu on kuin finaali

Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustamalla Kuzbass Kemerovolla on tiistaina mahdollisuus ottaa askel kohti lentopallon CEV Cupin loppuottelua.

Venäläinen Kuzbass isännöi turkkilaista Galatasarayta kaksiosaisen välierän avauksessa.

– Tunnemme vastustajan erittäin hyvin. Kova vastustaja, mutta sellaista sopii odottaakin CEV Cupin välierissä, Sammelvuo kommentoi CEVin verkkosivuilla.

– Vaikeaa tulee, jos vastustaja pääsee fiilikseen. Meidän täytyy keskittyä hyvin ja pelata suurella sydämellä kuten viime aikoina muutenkin. Nyt kun pelaamme CEV Cupia, ja Venäjän liigan runkosarja on loppumassa, jokainen ottelu on meille kuin finaali.


Venäjän kovatasoisessa liigassa Kemerovo on toisena. Edellä on vain mahtijoukkue Kazanin Zenit.

Sammelvuo on ollut viime aikoina otsikoissa. Venäläismedia Ria Novostin tietojen mukaan ”Köpi” nimitetään Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi lähiaikoina. Sammelvuo valmentaa tunnetusti myös Suomen maajoukkuetta.

Myös CEV Cupin toisessa välierässä nähdään suomalaisväriä: finaalipaikasta vääntävät passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos (Kreikka) ja Trentino Itas (Italia).


Haaste on Olympiakosille hurja. Trentino on hallitseva seurajoukkueiden maailmanmestari. MM-kultajoukkueesta löytyy huippupelaajia kuten passari Simone Giannelli, kova hyökkääjä Uros Kovacevic ja libero Jenia Grebennikov.

Välierien toiset osaottelut pelataan tiistaina 5. maaliskuuta. Lentopallon CEV Cup on Mestarien liigan jälkeen Euroopan tärkein seurajoukkuekilpailu.