Molemmat runkosarjan voittajat ratkesivat – miesten liigassa jo puolivälierätkin selvillä

Runkosarjan voittajat ratkesivat perjantaina sekä miesten että naisten Mestaruusliigassa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa runkosarjan voittaa Hurrikaani-Loimaa, naisten liigassa LP Viesti.


Hurrikaani päätti runkosarjataipaleen torstaina 13:nteen perättäiseen otteluvoittoonsa. Saldoksi tuli 26 voittoa ja 73 sarjapistettä.

VaLePa hävisi perjantaina kotonaan Savo Volleylle 2-3. Suomen mestarit eivät voi ohittaa Hurrikaania, vaikka lauantaina tulisi vielä voitto Vantaa Ducksista.

Miesten runkosarja päättyy lauantaina, mutta kaikki puolivälierät ovat jo selvillä. Välieräjoukkueet selviävät kolmella otteluvoitolla näistä sarjoista:

Hurrikaani-Lakkapää
VaLePa-Tiikerit
Savo-Akaa
Etta-Loimu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan oli voitettava perjantaina LP-Vampula säilyttääkseen mahdollisuuden runkosarjan ykköstilaan. LP-Vampula voitti 3-2, mikä ratkaisi runkosarjavoiton LP Viestille.

– LP-Vampula on mielenkiintoinen ja yllätyksellinen vastustaja. Siinä pelaa takavuosina Hämeenlinnaakin edustanut juonikas ja loistava passari Iida Paananen. Lisäksi seuraamisen arvoinen pelaaja on kovakätinen pomppuihme Kia Bright, Kerho maalaili ennen ottelua somessa.


Naisten liigassa kärkinelikoksi tulevat Viesti, Hämeenlinna, LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo. Sijat 5-8 määräytyvät lauantain ja sunnuntain otteluissa. Ennen lauantaita sijoilla ovat LP-Vampula, OrPo, LiigaPloki ja Nurmon Jymy.

Lentopallon Mestaruusliiga perjantaina 1.3.2019

Team Lakkapää – Raision Loimu 3-2
VaLePa – Savo Volley 2-3
Vantaa Ducks – Kokkolan Tiikerit 1-3

Hämeenlinnan Lentopallokerho – LP-Vampula 2-3