Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat, ja se saattaa tietää yllätystä Savo Volleylle

Kuva: CEV.lu

Pudotuspelit alkavat keskiviikkona lentopallon miesten Mestaruusliigassa. SM-kunniasta taistelevat runkosarjan kahdeksan parasta.

Hallitseva mestari VaLePa ja uutuusjoukkue Savo Volley lähtivät kauteen ennakkosuosikkeina, mutta runkosarjan voiton vei Hurrikaani-Loimaa. Kotikentillä puolivälierien ottelusarjansa aloittavat myös VaLePa, Savo ja Lentopalloseura Etta.

Puolivälierissä ja pudotuspeleissä muutenkaan ei ole ”pareja”, vaan ottelusarjoja; ensimmäiseltä kierrokselta eteneminen vaatii kolme otteluvoittoa.

Seuraavassa asetelmia alkaviin ottelusarjoihin. Sanansa ennakoinnissa on myös Lentopallo.infon lukijoilla. Sometileillämme äänestyksiin osallistui tuhansia innokkaita.


Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää

Rovaniemeläinen Team Lakkapää tunnetaan yllätysvalmiudestaan, mutta nyt mikään ei puhu sensaation puolesta. Hurrikaani päätti runkosarjan 13 perättäiseen voittoon. Loimaalaisjoukkueen Antti Ropponen voitti lentopallon Mestaruusliigan hakkuri- ja Matti Oivanen keskitorjujatilaston. Lakkapään jokeri on Peetu Mäkinen, joka oli yleispelaajatilaston kakkonen.

Lentopallo.infon lukijoiden äänestysprosentit: 86-14

VaLePa – Kokkolan Tiikerit

Tiikerien tuloskunto ei juuri kohentunut, vaikka maajoukkuemies Niklas Seppänen liittyi remmiin. Hurmoksen syttyessä sarjasta voi tulla silti kihelmöivä. VaLePaa ovat rassanneet loukkaantumiset. Keskitorjuja Daniel Jansen Van Doorn joutui jättämään joukkueen, kun toipuminen ei edennyt. VaLePan Urpo Sivulan ja Tiikerien Edvarts Buividsin välille kehittyy kiintoisa hakkurikamppailu.

Lentopallo.infon lukijat: 79-21


Savo Volley – Akaa-Volley

Vuosi sitten pudotuspeleissä aloittivat Sampo Volley ja LEKA Volley – nyt savolaislippua liehuttaa joukkueiden fuusio Savo Volley. Komean alun jälkeen Savon kaudesta ei tullut paraatimarssia. Vuodenvaihteen jälkeen liigassa kertyi seitsemän tappiota. Poissaolot ovat syöneet tuloskuntoa, mutta juuri poissaolojen varalle Savoon koottiin poikkeuksellisen laaja ja laadukas materiaali. Akaa-Volley vannoo kokeneen hakkurin Joni Mikkosen nimeen. Hän voitti liigan pistepörssin. Myös koviin keskitorjujiin (Sauli Sinkkonen ja Shonari Hepburn) luotetaan. Yllätyksen makua.

Lentopallo.infon lukijat: 80-20

Lentopalloseura Etta – Raision Loimu

Sarjasijoitusten perusteella puolivälierien tasaisin sarja. Raision Loimun runkosarjakunto lässähti pudotuspelipaikan varmistumisen jälkeen kuuteen perättäiseen tappioon. Etta pelasi hyvän runkosarjan vuosi sittenkin – viime kevään pudotuspelifloppia ei haluta Oulussa kokea uudelleen. Ei sitä tulekaan, jos taso pitää. Ettan runko on vahva yleispelaajatilaston voittajan Antti Ronkaisen johdolla. Loimullakin laatua piisaa (Marquez, Guzman, Lindberg), mutta pystyykö joukkue kaivamaan parhaansa esille?

Lentopallo.infon lukijat: 72-28

Lue tästä 10 tärkeää pointtia lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleistä