Savo Volley ja Akaa-Volley kehittelevät yllättävää klassikkoa, jossa kukkivat huumori ja urheiluhenki

Kuva: CEV.lu

Savo Volleyn ja Akaa-Volleyn välille on kehittymässä yllättävä, herkullinen taisteluasetelma lentopallon Mestaruusliigassa.

Uutuusjoukkue Savo Volley pelaa ensimmäistä liigakauttaan, ja Akaallakin on vasta toinen sesonki menossa. Nyt tuoreet liigajoukkueet pelaavat vastakkain pudotuspeleissä. Vastakkainasettelut kehittyvät usein paikallisesti; näiden joukkueiden kotipaikoilla on satojen kilometrien välimatka, mutta klassikko on syntymässä.

Puolivälieräsarjan avausottelussa torstaina Savo Volley voitti Akaan kotonaan erin 3-1. Akaan passari Ville Juntura pani savolaisten huumorintajun koetukselle lehdistötilaisuudessa.

– Savo sai laittaa vanhat pierut vaihtoon. Me ei sitten pystytty, ja se alkoi sitten jaloissa painaa, Juntura virnuili.


Passari viittasi esimerkiksi Savo- ja maajoukkuehakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivuun. Akaan torjunta otti Lelun kuusi kertaa torjunnalla kiinni, ja kolmannessa erässä hänen tilalleen tuli Eetu Häyrinen.

– Pitää kiittää meidän fanejamme, jotka pitivät enemmän ääntä kuin savolaiset, vaikka heitä oli kymmenen ja savolaisia 700. Tulkaahan Akaaseen, niin ette varmasti pidä enempää ääntä kuin meidän kotiyleisö, Juntura lisäsi häkää pönttöön.

Lentopallolle ominaisesti nokittelua ei käydä verissä päin, vaan hyvässä hengessä. Helmikuussa ennen Savo-Akaa-ottelua akaalaisten faniporukka oli soittanut Savo Volleyn toimistoon ja varannut 20 pääsylippua – nimenomaan täysihintaisina, koska akaalaiset halusivat tukea savolaista nuorisourheilua. Savo Volleyn ennakkomyynnistä menee tunnetusti varoja alueen junioreille.


Siilinjärvellä torstaina pelatussa ottelussa yleisömääräksi kirjattiin 862.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit 2019, puolivälierät

Hurrikaani-Lakkapää voitot 2-0
VaLePa-Tiikerit voitot 0-1
Savo-Akaa voitot 1-0
Etta-Loimu voitot 1-1

Kolmella voitolla välieriin

Perjantaina: Tiikerit-VaLePa