Lentopallon CEV Cup 2019: tuplamestaruus Italiaan

Kuva: CEV.lu

Lentopallon eurokisan CEV Cupin mestaruus meni sekä miesten että naisten kilpailussa Italiaan.

Miesten CEV Cupin mestaruuden vei Trentino ja naisten Busto Arsizio. Mestarien liigan jälkeen CEV Cup on Euroopan merkittävin seurajoukkuekisa.

Kaksiosaisessa loppuottelussa Trentino (Trentino Itas) kukisti turkkilaisen Galatasarayn. Trentino voitti kotonaan 3-0 ja tiistaina vieraissa 3-2.

Serbitähti Uros Kovacevic sai parhaan pelaajan palkinnon. Tiistaista otteluvoittoa hän tahditti 24 pisteellä.

Trentino kuuluu lentopalloilun voimanpesiin. Se on seurajoukkueiden hallitseva maailmanmestari. Seurajoukkueiden maailmanmestaruuden Trentino on voittanut viidesti ja Mestarien liigan kolmesti.

CEV Cupissa jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuivat Kuzbass Kemerovo (Tuomas Sammelvuo, Lauri Kerminen) ja Olympiakos (Eemi Tervaportti). VaLePa saavutti jaetun viidennen sijan. Hurrikaani-Loimaa puolestaan putosi jatkosta heti ensimmäisellä kierroksella.

Lentopallon naisten CEV Cupin loppuotteluissa Busto Arsizio (Yamamay e-work Busto Arsizio) Kaatoi romanialaisen CSM Volei Alba Blajn 3-0 ja 3-1.

– Näin kruunasimme hienon kauden. Meidän oli pelattava parastamme, jotta pääsimme nostamaan pyttyä. Minulle voitto on aivan erityinen, koska se on ensimmäiseni tässä seurassa, valmentaja Marco Mencarelli tunnelmoi.

Suomea naisten CEV Cupissa edusti LP Salo (LP Viesti). Noutaja tuli heti ensimmäisellä kierroksella.