Lentopallon Challenge Cup 2019: venäläisjoukkueelle historiallinen mestaruus

Kuva: CEV.lu

Lentopallon eurokisa Challenge Cupin mestaruudet menivät Venäjälle ja Italiaan. Venäläinen Belogorie Belgorod voitti miesten Challenge Cupin, ja naisten kilpailussa pytyn nosti italialainen Saugella Monza.

Challenge Cup on lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostaso.

Belgorodista tuli ensimmäinen venäläinen joukkue, joka on voittanut kaikki tärkeimmät seurajoukkuekisat vähintään kerran. Ryhmä on juhlinut niin seurajoukkueiden maailmanmestaruutta kuin voittoa kaikissa kolmessa eurocupissa (Mestarien liiga, CEV Cup ja nyt Challenge Cup).

Kaksiosaisessa loppuottelussa Belgorod kukisti italialaisen Vero Volley Monzan. Mestaruuden sinetöi keskiviikkona 3-0-kotivoitto.

– Tiesimme, että meidän pitää painostaa vastustajaa vaikealla aloitussyötöllä. Pystyimmekin siihen, ja siksi onnistuimme torjuntapelissä. Onnittelut kaikille pelaajille, Belogorien valmentaja Slobodan Kovac kommentoi.

Suomen lippua pitivät Challenge Cupissa korkealla Perungan Pojat (Team Lakkapää) ja Savo Volley. Molemmille kirjattiin jaettu yhdeksäs sija.

Lentopallon naisten Challenge Cupin loppuottelussa Monza voitti turkkilaisen Aydin BBSK:n. Ottelut päättyivät Monzan hyväksi 3-0 ja 3-1.

Monzan yleispelaaja Serena Ortolani sanoi, että joukkue todella himoitsi cupmestaruutta.

– Emme antaneet mitään ilmaiseksi. Pelasimme kylmäpäisesti ja suurella sydämellä. Ei voitto silti helposti tullut. Tästä tuli vielä lisäbuustia Italian pudotuspeleihin, Ortolani jutteli.

Naisten Challenge Cupin paras suomalaisjoukkue oli Pölkky Kuusamo, joka saavutti jaetun yhdeksännen sijan. LiigaPloki Pihtipudas sai jaetun 17:nnen sijan. LP Kangasala puolestaan narahti jo karsintakierroksella.

Lentopallon eurocupien tilanteet

Mestarien liiga, välierät

Perugia – Kazanin Zenit
Belchatow-Civitanova

VakifBank Istanbul – Novara
Conegliano-Fenerbahce

Kaksiosaiset ottelut huhtikuussa

CEV Cupin mestarit

Miehet: Trentino, Italia

Naiset: Busto Arsizio, Italia

Challenge Cupin mestarit

Miehet: Belogorie Belgorod (Venäjä)

Naiset: Saugella Monza (Italia)