Lentopallon Mestarien liigassa miljoonapalkinto – ”Finaalien luonne on ainutlaatuinen”

Kuva: CEV.lu

Lentopallon Mestarien liigassa ovat liossa historiallisen suuret palkintorahat. Loppuotteluissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa.

Palkintopotti on saman suuruinen, 600 000 euroa, miesten ja naisten Mestarien liigassa.

– Näillä lukemilla halumme osoittaa, kuinka arvokasta työtä joukkueet tekevät kentällä ja sen ulkopuolella, Euroopan lentopalloliiton CEVin puheenjohtaja Aleksandar Boricic kommentoi.

– Lisäksi summat kertovat finaalitapahtuman ainutlaatuisesta luonteesta. Ne ovat osa strategista visiotamme, johon kuuluu suurimpien tapahtumiemme arvon nostaminen.

Mestarien liigan voittajat ratkeavat 18. toukokuuta Berliinissä. Loppuottelut pelataan ”superfinaaleina” eli mestaruus ratkeaa yksittäisessä ottelussa.

Mukana taistelussa Euroopan korkeimmasta seurajoukkuekunniasta ovat miesten turnauksessa Perugia, Kazanin Zenit, Belchatow ja Civitanova. Lentopallon naisten Mestarien liigassa välieräjoukkueet ovat VakifBank, Novara, Conegliano ja Fenerbahce.

Kaksiosaisten välierien ensimmäiset osaottelut kamppaillaan ensi viikolla.

Lentopallon Mestarien liigan loppuotteluiden pelipaikkana on Berliinin Max-Schmeling-Halle. CEV tiedottaa, että vaikka loppuottelijoita ei vielä tiedetä, yli 52 prosenttia pääsylipuista on jo myyty.

Lentopallon eurocupien tilanteet

Mestarien liiga, välierät

Perugia – Kazanin Zenit
Belchatow-Civitanova

VakifBank Istanbul – Novara
Conegliano-Fenerbahce

Kaksiosaiset ottelut 2. – 4. huhtikuuta ja 9.  – 10. huhtikuuta

CEV Cupin mestarit

Miehet: Trentino, Italia
Naiset: Busto Arsizio, Italia

Challenge Cupin mestarit

Miehet: Belogorie Belgorod, Venäjä
Naiset: Saugella Monza, Italia