Italialaisjoukkueen upea taival Mestarien liigan finaaliin – ”Tunnelmia on vaikea kuvailla”

Kuva: CEV.lu

Italialainen naisten joukkue Conegliano varmisti ensimmäisenä paikan lentopallon Mestarien liigan loppuotteluun vuosimallia 2019.

Tiistaina Conegliano (Imoco Volley Conegliano) voitti vieraissa turkkilaisen Fenerbahcen erin 3-0. Välieräsarjan voitto oli selkeä, sillä kotonaan italialaisryhmä oli voittanut niin ikään 3-0.

Samanta Fabris teki voittajille ratkaisuottelussa 17 pistettä, ja joukkuekaveri Anna Danesi juhli ottelun lyhyyteen nähden huimaa kuuden torjuntapisteen saldoa.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Conegliano on edennyt Mestarien liigassa kiinnostavaan tapaan. Alkulohkosta joukkue pääsi vain niukasti jatkoon, mutta puolivälierissä seurasi tulospommi: Conegliano pudotti turkkilaisen mahtijoukkueen Eczacibasi VitrA Istanbulin. Valmentaja Daniele Santarelli nauttii, mutta vain hetken.

– Upea voitto. Tunnelmia on vaikea kuvailla. Kuljimme kohti finaalia aika mutkaista tietä, ja vielä kaikkein vaikein askel puuttuu. Nyt kuitenkin juhlitaan välierävoittoa vähän aikaa, Santarelli kommentoi ottelun jälkeen.

Coneglianon finaalivastustaja selviää keskiviikkona turkkilaisen VakifBank Istanbulin ja italialaisen Novaran toisessa otatuksessa. Novara voitti Istanbulissa pelatun avausosan erin 3-0.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Lentopallon miesten Mestarien liigan molempien välierien toiset osaottelut kamppaillaan keskiviikkona. Viime viikolla Kazanin Zenit voitti vieraissa Perugian 3-2 ja Civitanova Belchatowin vieraissa 3-0.

Miesten ja naisten Mestarien liigan voittajat ratkeavat 18. toukokuuta Berliinissä. Loppuottelut pelataan ”superfinaaleina” eli mestaruus ratkeaa yksittäisessä ottelussa.

Lentopallon Mestarien liigassa ovat liossa historiallisen suuret palkintorahat. Loppuotteluissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Palkintopotti on saman suuruinen, 600 000 euroa, miesten ja naisten Mestarien liigassa.

Lentopallon eurocupien tilanteet

Mestarien liiga, välierät

Perugia – Kazanin Zenit, ensimmäinen osa 2-3
Belchatow-Civitanova, ensimmäinen osa 0-3

VakifBank Istanbul – Novara, ensimmäinen osa 0-3
Conegliano-Fenerbahce 3-0 ja 3-0, Conegliano finaaliin

Toiset osaottelut 10. huhtikuuta

CEV Cupin mestarit

Miehet: Trentino, Italia
Naiset: Busto Arsizio, Italia

Challenge Cupin mestarit

Miehet: Belogorie Belgorod, Venäjä
Naiset: Saugella Monza, Italia