Suomen lentopallomaajoukkueen valmentajan valinta loppusuoralla

Suomen miesten lentopallomaajoukkueella on pian uusi päävalmentaja, kertoo Lentopalloliitto.

Liitto sanoo tiedotteessaan, että valinta on loppusuoralla, ja uusi päävalmentaja julkistetaan lähiaikoina. Suomea vuosina 2013–2019 luotsannut Tuomas Sammelvuo on siirtynyt Venäjän päävalmentajaksi.

Uuden toimitusjohtajan Lentopalloliitto on jo saanut valittua. Hän on entinen maajoukkuepelaaja Seppo Siika-aho, 49. Siika-aho tulee Lentopalloliiton palvelukseen Nets Oy:stä, jossa hän on toiminut kumppanimyynnin ja palvelukehityksen parissa.

– Olen usein urani aikana sanonut, että en vielä ole ihan varma, mitä alan tekemään sitten isona. Olisiko se sitten vihdoinkin tämä, Siika-aho twiittasi.

Toimitusjohtajana Siika-aho seuraa Keijo Säilynojaa. Liitosta ovat lyhyen ajan sisällä lähteneet myös varatoimitusjohtaja ja hallintopäällikkö.

Lentopallossa on organisatorinen käymistila haasteelliseen aikaan, koska Suomella on lentopallossa menossa varsin suuri vuosi. Sekä miehet että naiset olivat karsinnoissa voitokkaat ja etenivät EM-kisoihin. Lisäksi miehet pelaavat elokuussa olympiakarsinnoissa.

Maajoukkuekauden 2019 tosipelit käynnistyvät toukokuun lopulla. Toisen kerran järjestettävä Euroopan kultainen liiga alkaa. Suomelta mukana ovat miesten ja naisten joukkueet.