Karelian Hurmos ja Puijo Wolley lentopallon 1-sarjan mestareiksi

Miesten joukkue Karelian Hurmos ja naisten Puijo Wolley ovat lentopallon 1-sarjan mestarit vuosimallia 2019.

Joensuulainen Hurmos voitti liigakarsinnoissa lauantaina KyKy-Betsetin erin 3-1. Tulos varmisti joukkueelle karsintojen kakkospaikan ja 1-sarjan mestaruuden. Viimeisellä karsintaottelulla Hurmos – Vantaa Ducks ei ole sijoitusten kannalta merkitystä: Ducks voittaa karsinnan, ja KyKy-Betset jää kolmanneksi.

Kuopiossa kotijoukkue Puijo Wolley voitti Karelian Hurmoksen erin 3-1. Puijo sijoittuu karsinnassa vähintään toiseksi ja jättää Hurmoksen taakseen, joten 1-sarjan voitto on selviö. Myös liigajumbo Woman Volley on varmistanut paikan karsinnan kahden parhaan joukkoon.

Lentopallon liigakarsinnoissa kaksinkertaiset sarjat päättyvät sunnuntaina. Karsinnan kaksi parasta joukkuetta saavat oikeuden anoa paikkaa Mestaruusliigaan ensi kaudeksi – sijoittuminen kahden parhaan joukkoon ei siis tiedä automaattisesti liigapaikkaa.

Neljästä karsinnan selvittäneestä joukkueesta Vantaa Ducks ja Puijo Wolley ovat resurssiensa puolesta lähimpänä liigapaikkoja. Karelian Hurmos ja Woman Volley tiedottivat jo kauden aikana talousongelmistaan. WoVo on kuitenkin varma, että sarjasopimus uusiutuu.

– WoVo jatkaa liigassa myös ensi kaudella, seura sometti lauantaina.

Vantaa Ducks ja Woman Volley päätyivät karsintoihin sijoituttuaan liigajumboiksi. Muut neljä joukkuetta tulevat 1-sarjojen pudotuspeleistä.

Sekä miesten että naisten Mestaruusliiga on tarkoitus pelata ensi kaudella kymmenen joukkueen vahvuisina. Menneellä runkosarjakaudella molemmissa liigoissa oli yhdeksän joukkuetta.