Suomen lentopallonaisten vuosi oli fantastinen, mutta nyt vasta jännitys alkaa

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue teki loistavaa jälkeä vuonna 2018, mutta tästä vuodesta voi muotoutua vielä mielenkiintoisempi.

Viime maajoukkuekaudella Suomi saavutti Euroopan kultaisessa liigassa upeasti neljännen sijan. Vielä suurempi riemu repesi, kun ratkesi paikka EM-kisoihin – ensimmäisen kerran kolmeen vuosikymmeneen.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi tiimeineen valitsi kaudelle 2019 ryhmän, josta löytyy niin kansainvälistä kärkitasoa, nuorta lupausta, kysymysmerkkejä kuin yllätyksiäkin.

Avainpelaajat

Passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen sekä keskitorjujat Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman rakentavat Suomen joukkueelle oivallisen rungon. Avainpelaajiin kuuluvat myös liberot: päävastuusta taistelevat Hillaelina Hämäläinen, Roosa Koskelo ja Tiiamari Sievänen.

Nuoret haastajat

Lentopallo.infon lukijat valitsivat Suvi Kokkosen vuoden liigapelaajaksi, ja yleispelaaja on yksi nousevista tähdistä maajoukkueessakin. Kansainvälinen ilmapiiri nostaa varmasti myös keskitorjuja Anna Czakanin, yleispelaaja Emmi Riikilän ja hakkuri Iina Andrikopouloun tasoa.

Tutut kasvot

Tuttuja, tasonsa näyttäneitä pelaajia ovat passari Katja Kylmäaho, yleispelaajat Salla Karhu ja Noora Kosonen sekä keskitorjujat Roosa Laakkonen ja Michaela Madsen. Kaikille riittänee roolia kauden aikana.

Yleispelaajakysymys

Jännittävin kilpailutilanne vallitsee yleispelaajan tontilla. Kahdelle pelipaikalle on tyrkyllä koko joukko ehdokkaita. Todelliseksi erikoisuudeksi ilmaantui Saara Esko: ansioitunut pelaaja on vaikuttanut viime ajat kakkossarjassa ja esiintynyt liigassa viimeksi vuonna 2016. ”Ei saisi tällaista hullua yllyttää. Eihän pelisieluni kuole koskaan”, Esko kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Marginaali

Ringissä on 23 pelaajaa, joten moni jää ilman merkittävää roolia. Marginaaliin päätynevät Carina Lehto, Hilkka Hujanen, Nelli Rantanen, Karoliina Friberg ja Julia Porsanger.

Kultainen liiga, lentopallon kesäinen maajoukkueturnaus, pelataan 25. toukokuuta alkaen ja EM-kisat 23. elokuuta alkaen. Suomen EM-lohko kamppaillaan Ankarassa. Lisäksi Suomen naiset pelaavat harjoitusotteluita Virossa ennen kultaista liigaa ja Slovakiassa EM-turnauksen alla.

Lentopallon naisten maajoukkuerinki 2019

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho, Carina Lehto

Yleispelaajat: Saara Esko, Hilkka Hujanen, Salla Karhu, Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Noora Kosonen, Emmi Riikilä

Hakkurit: Iina Andrikopoulou, Piia Korhonen, Nelli Rantanen

Keskitorjujat: Anna Czakan, Karoliina Friberg, Roosa Laakkonen, Michaela Madsen, Laura Pihlajamäki, Daniela Öhman

Liberot: Hillaelina Hämäläinen, Roosa Koskelo, Julia Porsanger, Tiiamari Sievänen