Lentopallon Suomen mestaruus ratkeaa tänään?

Kuva: Hannu Moilanen

VaLePa ja Lentopalloseura Etta iskevät keskiviikkona yhteen lentopallon miesten Mestaruusliigan neljännessä loppuottelussa. VaLePa johtaa otteluvoitoin 3-0, joten mestaruus on katkolla.

Finaalisarjan VaLePa käynnisti Tampereella ylivoimaisella 3-0-kotivoitolla, mutta toisessa ottelussa Oulussa ja kolmannessa Tampereella kamppailu oli oleellisesti tasaisempaa. Keskiviikkona mitellään taas Oulussa, Kastellin monitoimitalolla.

– Nuoren kotijoukkueen peli on parantunut ottelu ottelulta, ja kokenut sastamalalaisryhmä saa esittää huippuotteita, mikäli aikoo keskiviikkona voiton Oulusta ottaa, Ettan leiristä heitetään.

– Oulussa on vietetty varsinaista lentopallobuumia tänä keväänä. Välieräsarja Hurrikaani-Loimaata vastaan urheilutalolla sekä finaalisarjan ensimmäinen ottelu Kastellissa ovat koonneet katsomot täyteen, ja tunnelma on ollut loistava.

Katsomoa tulevat täyttämään myös VaLePan kannattajat. Fanibussi ampaisee aamulla Vammalan torilta 500 kilometrin taipaleelle kohti Oulua. VaLePan joukoista kerrotaan, että lisäksi joukko kannattajia suuntaa otteluun omilla autoilla.

Vaikka Etta on kiperä haastaja, VaLePa lähtee neljänteen finaaliin ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Kotimaisen peliyhtiön listalla VaLePan otteluvoittajakerroin on vain 1,15. Ettan vastaava nousee 4,50:n tietämiin. Kansainvälisten peliyhtiöiden listoilla vastaavat kertoimet ovat keskimäärin 1,17 ja 4,54.

Lentopallon pääsarjassa VaLePa on saavuttanut neljä kultamitalia, kaksi hopeaa ja neljä pronssia. Etta saa nyt ensimmäisen SM-tason mitalinsa.

Keskiviikkoinen ottelu alkaa kello 18.15.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Etta: Haapakoski; Jokela; Ronkainen, Pennanen; Väisänen, Kaksonen; Hakala

VaLePa: Esko; Sivula; Sundberg, Suihkonen; Siirilä, Kaurto; Alan

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta 3-0
Su 7.4. Etta-VaLePa 1-3
Ke 10.4. VaLePa-Etta 3-1
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta