Tuomas Sammelvuo ja Lauri Kerminen ryhtyivät kultajahtiin

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen vauhti ei hellitä Venäjän lentopalloliigassa.

Sunnuntaina suomalaiskaksikon edustama Kuzbass Kemerovo siirtyi otteluvoiton päähän ”Superliigan” loppuotteluista. Ensimmäisessä semifinaaliottelussa Kuzbass voitti kotonaan Pietarin Zenitin erin 3-0.

Unkarilais-saksalainen supertähti György Grozer pommitti Zenitille 17 pistettä, mutta se ei riittänyt edes erävoittoon. Kermiselle, joka pelasi tutusti täyden ottelun, kertyi lukuisia puolustuspalloja ja 11 aloitussyötön vastaanottoa.

– Pelasimme hyvin vahvaa joukkuetta vastaan. Hyökkäyksessä tuli todella vähän virheitä. Pudotuspelilentopallo on kovaa, mutta nyt voimme vähän rauhoittua, levätä ja aloittaa palautumisen, Sammelvuo kertoi Kuzbassin verkkosivuilla.

Yleispelaaja Jaroslav Podlesnih toimi Kuzbassin pistenikkarina saavuttaen 16 pinnaa. Eräpisteet ottelussa menivät 25-15, 26-24 ja 25-23. Toinen osaottelu pelataan torstaina Pietarissa.

Toisessa välieräsarjassa suurjoukkue Kazanin Zenit ottaa mittaa Fakel Novi Urengoista. Sunnuntaina kamppaillun avausosan Zenit voitti kotonaan erin 3-0.

Venäjän liiga on yksi maailman kovatasoisimmista lentopallosarjoista. ”Köpi” Sammelvuo valmensi Suomen maajoukkuetta 2013–2019. Hän siirtyy Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi.