Tuomas Sammelvuo ja Lauri Kerminen huippuliigan finaaleihin – ”Nyt on tyhjä olo”

Kuva: CEV.lu

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo on raivannut tien Venäjän lentopalloliigan loppuotteluihin.

Välierissä Kuzbass kukisti Pietarin Zenitin. Finaalipaikan varmisti 3-1-vierasvoitto torstaina. Viktor Poletajev pommitti Kuzbassille 24 pistettä. Kerminen hoiteli puolustuspelin ja aloitussyöttöjen vastaanoton tyylillä.

– Tulimme Pietariin voittamaan. Olen todella tyytyväinen valmennuksen ja fanien puolesta, Kerminen kertoi lehdistölle.

– Hoidin vastaanoton melkein ilman virheitä, se on hommani. Varsinkin kun syöttämässä on György Grozerin ja Oreol Camejon kaltaisia pelaajia, täytyy pallo saada pysymään pelissä.

Tuomas Sammelvuolle finaalipaikka on taas yksi sulka hattuun.

– Nyt on tyhjä olo. Meillä oli kova halu päästä loppuotteluun. Ennen kaikkea kiitos kuuluu pelaajille. Haluan kiittää kaikkia, jotka edesauttoivat tämän tuloksen syntymistä, Sammelvuo paketoi.

”Köpi” Sammelvuo valmensi Suomen maajoukkuetta 2013–2019. Hän siirtyy Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Loppuottelusarjassa Kuzbass saa vastaansa mahtiseura Kazanin Zenitin. Zenit pudotti välierissä Fakel Novi Urengoin kultajahdista. Venäjän ”Superliiga” on yksi maailman laadukkaimmista lentopallosarjoista.

Lentopallon miesten Kreikan liigassa passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos on edennyt loppuotteluihin. Välieräsarjassa Olympiakos kukisti Foinikas Sirosin. Torstain jännityskamppailu päättyi erin 3-2.

Tervaportti pelasi tutusti täyden ottelun. Foinikas Sirosin vaihtomiehenä aloittanut hakkuri Samuli Kaislasalo pelasi kaikissa erissä ja ehti 13 pisteen saldoon.