Karelian Hurmoksen brändi katoaa naisten lentopallosta

Joensuulaiset seurat Joen Juju ja Karelian Hurmos ovat päättäneet fuusioida naisten lentopallotoimintansa.

Vahvistunut organisaatio lähtee ensi kaudeksi naisten 1-sarjaan Joen Jujun nimellä, joten Hurmoksen brändi katoaa naisten lentopallosta. Tavoitteeksi on asetettu liiganousu.

Menneellä kaudella Karelian Hurmos eteni liigakarsintoihin asti, mutta ei yltänyt niissä kahden parhaan joukkoon. Juju sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi. Pohjois-Karjalassa vallitsee vankka käsitys lentopallon hyvinvoinnista.

– Pohjois-Karjala ja Joensuu ansaitsevat naisjoukkueen ylimmälle sarjatasolle, Joen Jujun puheenjohtaja Matti Turtiainen totesi seuran tiedotteessa.

– Yhteistyön kautta tavoitetta on helpompi tavoitella. Samalla lähdemme hakemaan pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, joilla on halua tukea naisurheilua.

Joen Jujun edustusjoukkueen valmentajaksi valittiin Thomas Heiskanen. Häneltä löytyy kokemusta niin pelaajana kuin valmentajana. Joen Juju on Pohjois-Karjalan suurin tyttö- ja naislentopalloseura. Jujussa on noin 150 jäsentä ja yli 100 lisenssipelaajaa. Jujulla on useita juniorijoukkueita kaikissa ikäluokissa.

Karelian Hurmos jatkaa miesten lentopallossa suunnitellusti. Ykkössarja- ja liigakarsintamenestyksen myötä Hurmos ansaitsi oikeuden hakea paikkaa miesten Mestaruusliigaan. Paikkaa on myös anottu.

Kauden aikana Hurmos koki talousvaikeuksia. Nyt seura tiedottaa, että taloustilanne näyttää positiiviselta. Tilinpäätös on menossa plussalle. Siinä auttoivat laajentunut yritysyhteistyö sekä naisten joukkueen eteneminen liigakarsintoihin.

Karelian Hurmoksen uusi puheenjohtaja on Hannu Vähäkoski. Krista Mehtonen puolestaan ei jatka toiminnanjohtajan tehtävässä. Karelian Hurmos syntyi vuonna 2017 Liiga-Riennon, Susiraja Volleyn ja Niceteamin fuusiona.

Lentopallon miesten liigakarsinta 2019

1) Vantaa Ducks 2) Karelian Hurmos 3) KyKy-Betset

Lentopallon naisten liigakarsinta 2019

1) Woman Volley 2) Puijo Wolley 3) Karelian Hurmos

Lentopallon miesten Mestaruusliigan mahdolliset joukkueet 2019–2020

VaLePa, Etta, Hurrikaani-Loimaa, Savo Volley, Loimu, Akaa-Volley, Kokkolan Tiikerit, Team Lakkapää, Vantaa Ducks, Karelian Hurmos

Lentopallon naisten Mestaruusliigan mahdolliset joukkueet 2019–2020

LP Viesti, Hämeenlinna, LP Kangasala, Pölkky Kuusamo, LP-Vampula, OrPo, LiigaPloki, Nurmon Jymy, Woman Volley, Puijo Wolley