Lentopalloilija Anna Czakan

Kuvassa LP Viestin ja Suomen maajoukkueen Anna Czakan

Keskitorjuja Anna Czakan ja yleispelaaja Emmi Riikilä tekivät debyyttinsä Suomen lentopallomaajoukkueessa kesällä 2019.

Czakanilla on puolalaista (isoisä), brittiläistä (isä) ja suomalaista (äiti) perimää. LP Viestissä Anna on voittanut Suomen mestaruuden ja päässyt pelaamaan Mestarien liigaakin.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli mielissään kauden avausottelusta. Harjoitusottelussa Tallinnassa Suomi voitti Viron erin 3-0.

– Oli hyvä aloitus kesälle. Pelaajista näki, että oli kivaa pelata yhdessä taas pienen tauon jälkeen. Myös Viro pelasi hyvin, Kangasniemi sanoi.

– Czakan ja Riikilä tekivät hyvän iltapuhteen kumpikin. Siinä mielessä erilainen peli, että oltiin vähän perässä syöttö-vastaanottopelissä, mutta hoidettiin sitten hommat tarpeeksi hyvin hyökkäyksessä.

Ottelun erikoisuudeksi kehkeytyi ensimmäinen erä. Sen Suomi voitti pitkän vääntämisen jälkeen harvinaisin pistein 36-34.

– Pidettiin pää kylmänä ratkaisutilanteissa ja käännettiin erä kotiin, Kangasniemi kertasi.

Avauskokoonpanossa Suomella pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Laura Pihlajamäki ja Anna Czakan sekä libero Tiiamari Sievänen.

Suomi ja Viro kohtaavat Tallinnassa myös lauantaina ja sunnuntaina. Harjoitusottelut valmistavat joukkueita eurooppalaisiin kesäliigoihin. Suomi pelaa Euroopan kultaisessa liigassa ja Viro hopeisessa liigassa. Kesäliigaottelut alkavat 25. toukokuuta. Syksyllä molemmat joukkueet pelaavat EM-lopputurnauksessa.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue Viro-harjoitusotteluissa

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho

Hakkurit ja yleispelaajat: Piia Korhonen, Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Jessica Kosonen, Saara Esko, Emmi Riikilä

Keskitorjujat: Daniela Öhman, Michaela Madsen, Laura Pihlajamäki, Anna Czakan

Liberot: Hillaelina Hämäläinen, Tiiamari Sievänen