Suomen uusi valmentaja Joel Banks ”varsin tyytyväinen”, vaikka avausottelu toi tappion

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Joel Banks katsoo avoimesti kohti tulevaa, vaikka ensimmäisestä ottelusta koitui tappio.

Euroopan kultaisen liigan avauskierroksella Ukraina voitti Suomen erin 3-1. Ottelu pelattiin lauantaina Tampereella.

– Olen esitykseemme varsin tyytyväinen. Mutta kyllä kehittämisen varaakin jäi, Banks kommentoi ottelun jälkeen.

Brittiläinen Banks on viettänyt vasta vähän aikaa Suomen lentopallomaajoukkueen kanssa. Häneltä loppui seurajoukkuekausi Belgiassa kaksi viikkoa ennen kesäliigan ensimmäistä ottelupäivää.

Yleispelaaja Antti Ronkainen sai Suomen parhaan pelaajan palkinnon. Hän teki kelvollista perustyötä toisen yleispelaajan Niko Suihkosen rinnalla.

– Meillä oli mahdollisuudet voittaa vaikka koko ottelu, mutta Ukraina käytti paikkansa paremmin. Tiesimme, että vastustaja pelaa todella vahvaa ja fyysistä peliä, sanoi Ronkainen.

Tampereen-tapahtuma tiesi Suomelle tuplatappiota. Suomen naiset taipuivat Espanjalle, niin ikään erin 1-3. Suomen kapteeni Laura Pihlajamäki kehui espanjalaisten puolustuspeliä.

– Pisteitä oli vaikea saada, kun vastustaja sai kaikki pallot ylös. Syöttömme ei ollut tarpeeksi vaikea. Se on tärkein parannuskohde Valko-Venäjä-otteluun, Pihlajamäki sanoi.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi puolestaan harmitteli erityisesti heikkoja erän loppuja. Hän koki ottelun silti tärkeäksi oppimisen ja tasonnostamisen kannalta.

Suomen miehet ja naiset jatkavat kesäliigaa keskiviikkona vierasotteluilla Valko-Venäjää vastaan. Euroopan kultainen liiga on lentopallomaajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.