Tehtävä Minskissä: Suomen miehet ja naiset taas kentälle lentopallon kesäliigassa

Kuva: CEV.eu

Suomen miesten ja naisten lentopallomaajoukkueet jatkavat keskiviikkona Euroopan kultaista liigaa. Molemmat edustusjoukkueet pelaavat vieraissa Valko-Venäjää vastaan.

Viikonloppuna Tampereella Suomelle koitui tuplatappio. Valko-Venäjä sen sijaan otti sekä miesten että naisten liigassa avausvoiton. Miehet kaatoivat Tshekin erin 3-1 ja naiset Azerbaidzhanin 3-2.

Vaikka Suomen miehet ovat Euroopan listalla ylempänä (Suomi 11., Valko-Venäjä 22.), ottelusta Minskissä tulee varmuudella haastava. Avauskierroksella hakkuri Radzivon Miskevitsh tappoi hyökkäykset 53-prosenttisesti pisteiksi. Luupin alla on myös yleispelaaja Pavel Kuklinski, joka vastaanottotehtävien ohella hyökkää ahnaasti.

Yksi Valko-Venäjän naisten joukkueen valteista on keskitorjuja Nadzeja Stoliar. Azerbaidzhan-ottelussa hän oli joukkueensa pisteykkönen ja teki vakuuttavat 17 pistettä (11 hyökkäystä, 4 torjuntaa, 2 ässää).

Kultaisen liigan avausottelut jättivät Suomelle rutkasti parantamisen varaa. Joel Banksin valmentamat miehet hävisivät Ukrainalle 1-3 alavireisellä esityksellä. Banks peluutti tuttua kokoonpanoa, ainut vähemmän avauskokoonpanossa nähty pelaaja oli passari Akseli Lankinen. Keskiviikkona Minskissä nähdään, kierrättääkö uusi luotsi kokoonpanoa vai onko luottorunko jo valittu.

Tapio Kangasniemen valmentamat Suomen naiset pelasivat lauantaina hyvin paikka paikoin, mutta suoritusvarmuus jäi liian alhaiseksi. Espanja voitti Tampereella erin 3-1. Suomi puolustaa kultaisen liigan neljättä sijaa, joten Minskissä on jo melkein pakkovoiton paikka, jos jatkoon mielitään.

Keskiviikkona Suomen miesten lohkossa käydään myös kamppailu Tshekki-Ukraina ja naisten lohkossa Azerbaidzhan-Espanja.

Euroopan kultainen liiga on lentopallomaajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.