Suomen lentopallonaisilla tahmeaa – tappio Valko-Venäjällä

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen peli ei kulje Euroopan kultaisessa liigassa. Keskiviikkona Valko-Venäjä voitti kotonaan erin 3-0.

Eräpisteet Minskissä käydyssä ottelussa menivät kotijoukkueelle 25-22, 25-20 ja 25-17.

Kahden pelatun ottelun jälkeen Suomella on kesäliigasta vain yksi erävoitto. Lauantaina Tampereella Espanja kaatoi Suomen 3-1.

Minskissä Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Emmi Riikilä ja Salla Karhu, keskitorjujat Laura Pihlajamäki ja Anna Czakan sekä libero Tiiamari Sievänen.

Peliaikaa saivat myös Saara Esko, Suvi Kokkonen, Michaela Madsen, Katja Kylmäaho ja Hillaelina Hämäläinen. Joukkuetta valmentaa Tapio Kangasniemi.

Pisterintamalla hakkuri Korhonen jäi yksinäiseksi. Hän teki 16 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 42-prosenttisesti pisteeseen. Kukaan muu ei päässyt viittä pistettä pidemmälle. Varsinkin yleispelaajien tehot hyökkäyksissä olivat varsin vaatimattomat.

Valko-Venäjän Katsiarina Sakoltshik osoittautui täysin pitelemättömäksi. Hän viimeisteli 18 pistettä, joista 17 tuli hyökkäyksillä.

Myöhemmin keskiviikkona Suomen miehet pelasivat Valko-Venäjää vastaan.

Sunnuntaina Suomen naiset kohtaavat vierasottelussa Azerbaidzhanin. Alkulohkossa kertyy kullekin joukkueelle kuusi ottelua.

Euroopan kultainen liiga on lentopallomaajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso. Huippuliiga on Volleyball Nations League.