Lentopallomiesten kapteeni Eemi Tervaportti: ”Kaikki on mahdollista”

Kuva: FIVB

Suomen lentopallomaajoukkueelle tulevat totiset paikat, sillä vastustajat alkavassa turnauksessa ovat maailman kiistämätöntä huippuluokkaa.

Suomi pelaa elokuun kolmena ensimmäisenä päivänä Hubert Wagner -muistokisaa Krakovassa. Vastustajat ovat Puola, Brasilia ja Serbia. Puola on hallitseva maailmanmestari ja Brasilia hopeajoukkue. Serbia sijoittui viime vuonna pelatuissa MM-kisoissa neljänneksi.

Torstainen avausvastustaja päävalmentaja Joel Banksin miehistöllä on Brasilia. Perjantaina vastaan asettuu Serbia, ja Puolaa vastaan pelataan lauantaina.

Puolassa pelattava kisa kunnioittaa puolalaisen lentopallovaikuttaja Hubert Wagnerin (1941–2002) muistoa.

Krakovan-turnauksesta tulee joukkueille erinomaista valmistautumista vuoden kovimpaan haasteeseen, olympiakarsintoihin. Suomi pelaa Kiinassa 9.–11. elokuuta vastustajinaan Kanada, Argentiina ja Kiina.

Banksin alaisuudessa Suomi ei ole voittanut vielä otteluakaan. Eemi Tervaportti, Suomen passari ja kapteeni, ei silti kauhistele odottavia haasteita.

– Seuraavat kaksi kuukautta ovat todella tärkeät suomalaiselle lentopalloilulle. Olympiakarsinnoissa lohko on kova, mutta realistinen. Kaikki on mahdollista, Tervaportti sanoo Euroopan lentopalloliiton verkkosivuilla.

Syyskuussa Suomen miehet pelaavat lentopallon EM-kisoissa. Alkulohkon pelipaikka on Slovenian Ljubljana.

Suomen joukkue Puolan-turnauksessa

Passarit: Eemi Tervaportti, Fedor Ivanov

Hakkurit: Olli-Pekka Ojansivu, Samuli Kaislasalo

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto, Henrik Porkka

Yleispelaajat: Peetu Mäkinen, Elviss Krastins, Niko Suihkonen, Antti Ronkainen, Urpo Sivula

Libero: Lauri Kerminen