Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Urpo Sivulan pelit VaLePassa ovat toistaiseksi ohi.

Sivula kertoo Satakunnan Kansalle huomanneensa pian kevään mestaruusjuhlien jälkeen, ettei sastamalalaisjoukkueesta löydy pelipaikkaa tulevaksi kaudeksi.

– VaLePa kertoi heti, että jatkosuunnitelmat rakennetaan Aaro Nikulan varaan. Kävi ilmi aika selkeästi, että käyttöasteeni on mennyt. Oli selvää, etten lähde enää rääppiäisiin, Sivula sanoi haastattelussa.

Suunnitelmiin tuli VaLePalle muutos Nikulan loukkaannuttua. Suureksi siirtonimeksi löytyi kokenut huippuhakkuri Mikko Oivanen.

Sivula seuraa mahdollisuuksia siirtyä ulkomaille. Näyttöpaikkoja riittää, sillä ”Upi” kuuluu Suomen maajoukkueeseen. Edessä Suomella ovat korkeatasoinen Puolan-turnaus, olympiakarsinnat ja EM-kisat.

Akaa-Volley saa täydennyksen Virosta

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Akaa-Volley on kiinnittänyt joukkueeseensa keskitorjuja Mart Naaberin. Hän on virolainen kuten päävalmentaja Oliver Lüütsepp.

– Kyseessä on todellinen pelimies. Uskon, että myöhäisen erikoistumisen vuoksi 212-senttisellä keskitorjujalla on vielä parhaat vuodet edessään, Lüütsepp arvioi Akaan tiedotteessa.

Viime kaudella Akaa-Volleyssa verkon keskustaa miehittänyt Sauli Sinkkonen siirtyy Romanian kentille.

Syyskuun alussa Akaa-Volley isännöi harjoitusturnausta Toijalassa. Kotijoukkueen lisäksi mukaan liittyvät Hurrikaani-Loimaa, Vantaa Ducks, Lempo-Volley, TuTo Volley sekä virolainen Saaremaa.

Liikehdintää Loimaalla ja Kangasalla

Hurrikaani-Loimaasta tuttu passari Matti Toivola siirtyy Lempo-Volleyn joukkueeseen farmisopimuksella. Lempäälän uudessa suurseurassa Toivola saa kaipaamaansa peliaikaa; Hurrikaani taas voi kutsua pelaajan liigarinkiin tarpeen vaatiessa.

Hurrikaani tiedottaa, ettei joukkueessa Toivolan siirron jälkeen ole yhtään sopimuksenalaista passaria, mutta ensimmäinen passarisopimus syntyy lähipäivinä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LP Kangasala saa puolestaan vahvuuteensa yhdysvaltalaisen yleispelaajan Mary-Kate Marshallin, 24. Viime kaudella hän voitti Ruotsin liigan pistepörssin. Yliopistouraa hän teki Oregon Staten joukkueessa.

– Hieno joukkuepelaaja ja nöyrä työnteon moraali paistoivat Marysta keskustelussa, joten päätös seuran puolelta oli helppo, kertoo valmentaja Arttu Keränen.

LP Kangasalan kesähankintoihin kuuluvat myös maajoukkueen keskitorjuja Roosa Laakkonen ja hollantilainen passari Rochelle Wopereis.