Tuomas Sammelvuon “kotikaupungissa” pelataan lentopallon MM-kisoja 2022

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten MM-kisoja 2022 pelataan Venäjällä kymmenellä paikkakunnalla. Yksi niistä on Kemerovo. Kaupungin liigajoukkuetta valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Menneellä seurajoukkuekaudella Sammelvuo valmensi Kuzbass Kemerovon sensaatiomaisesti Venäjän kivikovan lentopalloliigan mestariksi. Luottoliberona pelasi Lauri Kerminen. Paikkakunnan buumi ei jäänyt huomaamatta kansainvälisessä lentopalloliitossa FIVB:ssä.

– Kemerovo on yksi Venäjän kaupungeista, joissa on vahva lentopallokulttuuri. Paikkakunta on valmis isännöimään fantastista MM-turnaustamme vuonna 2022, FIVB:n puheenjohtaja Ary Graca hehkutti liiton tiedotteessa.

Sammelvuon Venäjä-ura koki huippunsa maaliskuussa, kun hänet nimitettiin maan lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Uudessa pestissään ”Köpi” säväytti heti ja johdatti joukkueen kesällä Volleyball Nations Leaguen (VNL) mestariksi.

Torstaina FIVB tiedotti, että Kemerovo ja Jaroslavl ovat viimeiset MM-isäntäjulkistukset. Muut kisapaikat ovat Moskova, Pietari, Kaliningrad, Krasnojarsk, Kazan, Jekaterinburg, Ufa ja Novosibirsk. FIVB korosti, että kaikki paikkakunnat ovat turvalliset niin poliittisesti kuin rahoituksellisesti.

Venäjän lentopalloliiton puheenjohtaja Stanislav Shevtshenko on turnauksesta luonnollisesti täpinöissään.

– MM-kisat ovat Venäjälle paitsi näytön paikka myös mahdollisuus innostaa uuden sukupolven lentopallofaneja. VNL:n mestaruuden myötä innostus on vaan noussut, kertoo Shevtshenko.

Venäjällä ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty lentopallon miesten MM-kisoja. Neuvostoliitto isännöi kisat vuosina 1952 ja 1962.

Maailmanmestaruutta puolustaa Puola. Vuoden 2018 kisoissa Suomi sijoittui 16:nneksi. Lentopallon MM-kisat 2022 käydään 26. elokuuta – 11. syyskuuta.