Suomen lentopallomiesten peli iskee jo toivonkipinää

Elviss Krastins teki 15 pistettä Serbiaa vastaan. Kuva: FIVB

Suomen lentopallomaajoukkueen taival jatkuu tappiollisena. Perjantain myöhäisillassa Serbia voitti Suomen erin 3-1.

Ottelu kuului Puolassa pelattavaan turnaukseen. Suomi vei ensimmäisen erän pistein 25-21. Seuraavat kolme Serbia taivutti nimiinsä pistein 25-20, 25-21 ja 28-26.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Peetu Mäkinen, keskitorjujat Sauli Sinkkonen ja Markus Kaurto sekä libero Kerminen.

Mäkinen oli Suomen tuotteliain 16 pisteellään. Krastins ehti 15 pinnaan, mutta virheiden myötä hänen oma pelinsä jäi vain viisi pistettä plussan puolelle. Kaurto pelasi pirteästi keräten 13 pistettä.

Ottelu oli Suomelle kymmenes uuden päävalmentajan Joel Banksin alaisuudessa. Voittoja ei ole vielä tullut. Serbia-ottelussa esitys kuitenkin herätti jo toiveita huomattavasti paremmasta.

Krakovassa Suomella oli alla 0-3-tappio Brasilialle. Suomi kohtaa vielä hallitsevan maailmanmestarin Puolan. Puolassa pelattava kisa kunnioittaa puolalaisen lentopallovaikuttaja Hubert Wagnerin (1941–2002) muistoa.

Ensi viikolla Suomi pelaa olympiakarsintaturnauksen Kiinassa. Vastaan tulevat Kiina, Kanada ja Argentiina. Vain lohkovoittaja saa varman olympiapaikan.