Murskavoitto: Tuomas Sammelvuon venäläinen olympiajuna heti raiteilla

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä avasi väkivahvasti lentopallon olympiakarsinnoissa.

Venäjä isännöi turnausta Pietarissa. Kotijoukkue kaatoi perjantaina Meksikon erin 3-0. Eräpisteet 25-15, 25-11, 25-17 syntyivät minimaalisessa 71 minuutin ajassa.

Vanha konna Dimitri Muserski (8 pistettä) sekä Dimitri Volkov ja Maksim Mihailov (molemmat 7) toimivat Venäjän tuotteliaimpina pelaajina.

Sammelvuo ei vaikuttanut erityisen tyytyväiseltä, vaikka homma hoitui verrattain helposti.

– Emme saaneet vahvaa rytmiä päälle ja teimme paljon virheitä. Vastustaja ei ollut kovinta tasoa, ja se varmaankin vaikutti. Pääasia on, että voitimme 3-0. Tämä ottelu on nyt historiaa, Sammelvuo sanoi lehdistölle.

Uutta tulemista kansainväliselle tasolle tekevä Kuuba on Venäjän haaste lauantaina. Avauspäivän ottelussa Kuuba kiusoitteli Irania viemällä kaksi ensimmäistä erää. Iran, jota Venäjä pitää päävastustajanaan, voitti lopulta erin 3-2.

– Nyt odotetaan Kuubaa. Kuuballa on fyysisesti vahva joukkue, joka aloittaa aina ottelut erittäin hyvin, tietää Sammelvuo.

Hallitseva olympiavoittaja Brasilia avasi sekin vakuuttavasti ja voitti Puerto Ricon 3-0 Varnassa. Lohkossa pelaavat myös isäntämaa Bulgaria ja Egypti.

Puola, hallitseva maailmanmestari, puolestaan kepitti kotiturnauksessaan Gdanskissa Tunisian erin 3-0. Tunisia ei päässyt yhdessäkään erässä 20 pisteeseen. Ranska ja Slovenia ovat lohkon muut joukkueet.

Suomen taival alkoi perjantaiaamuna pettymyksellä, kun isäntäjoukkue Kiina oli parempi erin 3-1. Argentiina ja Kanada ovat Suomen muut vastustajat turnauksessa.

Käynnissä olevissa lentopallon ensimmäisen vaiheen olympiakarsinnoissa vain lohkovoittajat saavat paikat Tokion olympialaisiin 2020.

Suomen joukkue lentopallon olympiakarsinnoissa

Passarit: Eemi Tervaportti, Fedor Ivanov

Hakkurit: Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela, Urpo Sivula

Yleispelaajat: Niko Suihkonen, Antti Ronkainen, Peetu Mäkinen, Elviss Krastins

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto, Henrik Porkka

Libero: Lauri Kerminen

Lentopallokarsinta olympialaisiin 2020

  • olympialaisiin pääsee 12 maata
  • isäntämaa Japani saa paikan ilman karsintoja (1)
  • kuusi ensimmäisen karsintavaiheen voittajamaata saavat paikat (6)
  • viisi maantieteellisten karsintojen voittajaa saavat paikat (5)