Sammelvuolla ja Venäjällä olympiapaikka lähellä – Suomellekin tuli houkutteleva panos

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuo on valmentanut Venäjän lentopallomaajoukkueen yhden otteluvoiton päähän himoitusta paikasta olympialaisiin.

Lauantaina Venäjä voitti Kuuban erin 3-0 lähes 7 000 katsojan seuratessa paikan päällä. Alla oli voitto Meksikosta samoin lukemin.

Pietarissa pelattavan lohkon voitto ja sen myötä olympiapaikka ratkeavat sunnuntaisessa ottelussa Venäjä-Iran. Iran voitti Kuuban 3-2 ja Meksikon 3-0. Asetelma sunnuntaina on selkeä: otteluvoittaja olympialaisiin.

Kuuba-voitossa Dimitri Volkov nousi Venäjän pisteykköseksi 15 merkinnällään, ja Sammelvuon valmentamasta seurajoukkueesta Kuzbass Kemerovosta tuttu Viktor Poletajev säesti 13 pinnalla.

Myös hallitseva olympiavoittaja Brasilia jatkaa vahvasti. Lauantaina kaatui Egypti 3-0. Myös Puerto Ricon brassit voittivat 3-0, joten lohkovoitto on täysin omissa käsissä.

Maailmanmestaruutta puolustava Puola jatkoi niin ikään murskalinjalla ja voitti Ranskan 3-0. Lohkossa pelaavat lisäksi Slovenia ja Tunisia.

Suomi menetti mahdollisuutensa hävittyään Kiinalle ja Argentiinalle, molemmille 1-3. Lohkovoittosaumat menivät myös Kanadalta, joka voitti lauantaina isäntämaa Kiinan vain 3-2.

Vaikka sunnuntaisella ottelulla Suomi-Kanada ei ole merkitystä lohkovoiton kannalta, panos Suomelle on houkutteleva: nyt avautuu mahdollisuus saada ensimmäinen voitto päävalmentaja Joel Banksin alaisuudessa ja ottaa samalla maailmanlistan kuutosen päänahka.

Kiinan Ningbossa pelattavan lohkon voitto ratkeaa sunnuntaina kamppailussa Kiina-Argentiina.

Suomen joukkue lentopallon olympiakarsinnoissa

Passarit: Eemi Tervaportti, Fedor Ivanov

Hakkurit: Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela, Urpo Sivula

Yleispelaajat: Niko Suihkonen, Antti Ronkainen, Peetu Mäkinen, Elviss Krastins

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto, Henrik Porkka

Libero: Lauri Kerminen

Lentopallokarsinta olympialaisiin 2020

  • olympialaisiin pääsee 12 maata
  • isäntämaa Japani saa paikan ilman karsintoja (1)
  • kuusi ensimmäisen karsintavaiheen voittajamaata saavat paikat (6)
  • viisi maantieteellisten karsintojen voittajaa saavat paikat (5)