Suomi jäi alkulohkoon lentopallon EM-kisoissa – Bulgaria väkevä ratkaisuottelussa

Kuva: CEV.eu

Suomen taival on katkennut lentopallon naisten EM-kisoissa.

Torstaina Ankarassa Suomi hävisi Bulgarialle viimeisessä alkulohko-ottelussaan erin 0-3. Suomi olisi tarvinnut voiton edetäkseen alkulohkosta pudotuspeleihin.

Erät päättyivät pistelukemiin 25-14, 25-21 ja 25-19.

Terävästi hyökännyt Bulgaria, Euroopan listan kahdeksas, vei ottelua alusta asti, eikä Suomi päässyt tasolleen kuin hetkittäin. Virheet, epätarkkuudet ja pehmeys vain levensivät joukkueiden välistä tasoeroa.

Avauskokoonpanossa Suomella pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Salla Karhu, keskitorjujat Michaela Madsen ja Roosa Laakkonen sekä libero Roosa Koskelo.

Madsenin epäonnistuttua hänet korvasi toisessa erässä kapteeni Laura Pihlajamäki.

Korhonen (15) ja Kokkonen (13) vastasivat pääosin Suomen pistetuotannosta. Tasaisen vahvasta bulgarialaisjoukkueesta erottui Nasya Dimitrova 11 pinnallaan.

Kuuden joukkueen alkulohkossa Suomi sijoittui viidenneksi kerättyään neljä sarjapistettä. Alapuolelle jäi Ranska. Jatkoon etenevät Serbia, Turkki, Kreikka ja Bulgaria.

Suomen naiset kamppailivat lentopallon EM-kisoissa ensimmäisen kerran 30 vuoteen. Tapio Kangasniemen valmentama joukkue esiintyi edukseen, mutta suoritusvarmuus jäi vielä eurooppalaiselle huipputasolle riittämättömäksi.

EM-kisoihin Suomi pääsi varmistettuaan paikan jo kaksi kierrosta ennen EM-karsintojen loppua. Naisten maajoukkuekauteen kuului myös kesäturnaus Euroopan kultainen liiga, jossa Suomi sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle.