Lentopallon EM-kisoissa katsojaennätys, yli 200 000 – välierät lauantaina

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten EM-kisoissa 2019 isketään lauantaina toistaiseksi kuumimmat ottelut, välierät.

Serbia pelaa Italiaa vastaan, ja Turkki kohtaa Puolan. Voittajat etenevät luonnollisesti EM-loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Ankara, missä Suomikin pelasi alkulohko-ottelunsa, on osoittautunut onnistuneeksi kisapaikaksi. Juuri Ankaran-lohko keräsi eniten katsojia: kaikkiaan lähes 48 000. Kaikkiaan kisoja on seurannut paikan päällä reippaat 200 000 katsojaa. Kyseessä on lentopallon naisten EM-kisojen ennätys.

Molemmat välieräottelut samoin kuin mitaliottelut kamppaillaan Ankarassa. Muut järjestäjäkaupungit olivat Budapest, Bratislava ja Lodz.

Serbia-Italia

Joukkueet, jotka kohtasivat viime vuonna MM-kisojen loppuottelussa, asettuvat jälleen vastakkain. Serbia on ennakkosuosikki, mutta vain hienoisesti. Italia on kenties Serbian potentiaalisin haastaja EM-kisoissa. Pudotuspeleissä Italia on voittanut Slovakian ja Venäjän. Serbia vakuuttaa: se kaatoi Romanian ja Bulgarian häviämättä erääkään. Tässä ottelussa on aidot klassikon ainekset.

Tilastopoiminnat: Teodora Pusic, Serbia (kisojen paras vastaanottaja), Paola Egonu, Italia (pistepörssin kärki, 147 pistettä)

Turkki-Puola

Hallitseva EM-pronssimitalisti Turkki ei ole edennyt aivan ongelmitta – Suomikin otti alkulohkossa siltä kaksi erää – mutta puolivälierissä alkoi kulkea toden teolla. Turkki kaatoi kovatasoisen Hollannin väkevällä esityksellä erin 3-0. Puola on altavastaaja, ja Turkin kotikenttäetu vahvistaa asemaa. Heittopussiksi puolalaiset eivät silti suostu.

Tilastopoiminnat: Eda Erdem Dündar, Turkki (torjuntapörssin kakkonen, 28 pistettä), Malwina Smarzek, Puola (kisoissa eniten hyökkäyspisteitä, 121)

Lentopallon miesten EM-kisat alkavat torstaina. Suomi pelaa alkulohkoa Slovenian Ljubljanassa.