Tuomas Sammelvuo ja Venäjä: Vain voittoja, täydet sarjapisteet lentopallon EM-kisojen alkulohhkosta

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä voitti lentopallon EM-kisojen alkulohkon Ljubljanassa puhtaalla pelillä.

Venäjä voitti kaikki viisi otteluaan ja keräsi täyden 15 sarjapisteen saldon. Erähäviöitä tuli vain kaksi kappaletta. Kolme viimeistä otteluaan venäläiset voittivat 3-0. Venäjä on kisojen ensimmäinen joukkue, joka selvittää alkulohkon täysillä pisteillä.

Keskiviikkoisesta ”lohkofinaalista” isäntä Sloveniaa vastaan ei kehkeytynyt jännitysnäytelmää. Venäjä vei kaikki kolme erää pistein 25-21. Voittajille Dimitri Volkov ja Viktor Poletajev tekivät 13 pistettä mieheen.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Venäjä pelaa Kreikkaa vastaan. Keskitorjuja Dimitri Muserski arvostaa suoritusta.

– Meille on tärkeää, että saamme neljänneksi sijoittuneen seuraavaksi vastaan. Olen onnellinen lohkovoitosta. Tämän päivän ottelu oli tunteikas, koska pelasimme kotijoukkuetta vastaan. Vaikea peli, jonka aikana löysimme kuitenkin itsevarmuuden, Muserski kommentoi.

Viron jääminen pudotuspeleistä varmistui tiistaina. Pettymys vei virolaisten pelaamisesta puhdin täysin, ja keskiviikkona Ukraina murjoi 3-0-luvut paljon puhuvin eräpistein 25-17, 25-15, 25-14. Ukrainaa valmentaa Suomessakin pelannut ja luotsannut Ugis Krastins, Suomen maajoukkuepelaaja Elviss Krastinsin isä.

Suomen kohtalo ratkeaa keskiviikkoillan ottelussa Turkkia vastaan. Voitto veisi Suomen pudotuspeleihin.

Lentopallon EM-kisat 18.9.2019

Portugali-Romania 1-3
Ranska-Italia 3-1

Saksa-Slovakia 3-0
Belgia-Serbia 0-3

Slovenia-Venäjä 0-3
Suomi-Turkki 3-2

Ukraina-Viro 3-0
Hollanti-Tshekki 2-3