”Suomi on joukkue, joka puolustaa ja taistelee” – mestariehdokas Ranska varuillaan

Kuva: CEV.eu

Ranska kuuluu lentopallon EM-kisoissa suurimpiin mestarisuosikkeihin. Pudotuspeleissä tulee kuitenkin heti kimurantti vastus: jälleen kerran tiukassa paikassa voitokkaasti taistellut Suomi.

Keskiviikkona Suomi pelasi pakkoraossa ja otti 3-2-voiton Turkista. Se tiesi etenemistä pudotuspeleihin ja Ranskan saamista vastaan neljännesvälierissä.

Alkulohkossa Ranska pelasi kotikentällään ja oli odotetun korkeatasoinen. Ranska voitti kaikki viisi otteluaan ja hävisi vain yhden erän. Valmentaja Laurent Tillie tietää, että päätavoitteensa jo saavuttanut Suomi voi pelata vaarallisen vapautuneesti.

– Suomi on vaikea vastustaja. Joukkue pelaa epätyypillistä, nopeaa peliä. Valmistaudumme otteluun huolellisesti ja odotamme, että meillä on vielä neljä tärkeää ottelua tulossa, Tillie kommentoi Ranskan lentopalloliiton verkkosivuilla.

Ranskan, joka voitti ”lohkofinaalissa” Italian, huippupelaajiin kuuluvat passari Benjamin Toniutti, virtuoosimainen yleispelaaja Earvin Ngapeth, nuori hakkuri Stephen Boyer ja libero Jenia Grebennikov.

– Suomi on joukkue, joka puolustaa ja taistelee. Heillä ei ole suuria pelaajanimiä, mutta kyllä he pelata osaavat. Toivottavasti Nantesiin tulee täysi halli. Odotamme voittoa ja puolivälieriin pääsyä, mutta keskitytään nyt ensin Suomeen, sanoi Toniutti.

– Italia-voitto todisti, että meillä on aivan poikkeuksellinen joukkue. Meillä on 14 pelaajaa, joista 12 kävi kentällä Italiaa vastaan. Jos yhdellä ei kulje, on helppo ottaa pelaajavaihtoja, kertoi puolestaan Ngapeth.

Alkulohkossa Ljubljanassa Suomi kokosi kaksi voittoa ja sai vielä sarjapisteen 2-3-tappiosta Valko-Venäjälle. Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä voitti lohkon puhtaalla pelillä. Jatkopaikat ansaitsivat myös Slovenia ja Turkki.

Suomi ja Ranska iskevät yhteen Nantesissa lauantaina.