Suomen Tommi Siirilä top kymppiin lentopallon EM-kisatilastossa

Kuva: CEV.eu

Keskitorjuja Tommi Siirilä on ottanut komeasti roolia Suomen lentopallomaajoukkueessa. Valmentaja Joel Banks valitsi Siirilän avauskokoonpanoon jokaisessa alkulohko-ottelussa, ja pelimies kiitti vastuusta.

Lohkokamppailuissa Siirilä kokosi 12 torjuntapistettä. Hän oli lukemalla Suomen ykkönen ja koko EM-kisojen tilastossa kymmenes. Tommi on ainoa suomalainen, joka ylsi top kymppiin kisojen kuudessa tärkeimmässä tilastossa.

Siirilältä, 26, nähdyn kaltaisia huippuotteita on osattu odottaa. Alajärven mies on pelannut jo useita kausia ammattilaisena ulkomailla – vaihtelevalla menestyksellä. Viime kaudella mies otti vauhtia kotimaisesta liigasta ja edusti VaLePaa. Alkavalle seurajoukkuekaudelle riittää uutta jännitystä, sillä Siirilä pelaa Bundesliigassa. Hänen uusi seuransa on Haching.

Bundesliigaan EM-kisojen jälkeen suuntaavat myös yleispelaaja Antti Ronkainen sekä Niklas Seppänen, joka on tällä hetkellä maajoukkuekuvioista sivussa.

Siirilän merkitystä Suomen EM-joukkueelle korostaa tosiasia, että hän on ryhmän läpisyöttöykkönen (4) sekä pistekakkonen (52). Hakkuri Urpo Sivula venyi Suomen parhaaksi pisteentekijäksi (55) ja tappolyöjäksi (51).

Alkulohkon vastaanottotilastossa Suomen paras oli Elviss Krastins, jolle kirjattiin vastaanottoprosentti 27,27. Passari Eemi Tervaportin passitehokkuusprosentti 40,9 jäi kauas turnauksen kärjestä.

Suomi eteni lentopallon EM-kisojen pudotuspeleihin sijoituttuaan neljänneksi alkulohkossa Ljubljanassa. Ranska voitti kotilohkonsa ja saa Suomen vastaansa neljännesvälieräottelussa lauantaina. Ranskan tilastohirmu on Benjamin Toniutti. Hän voitti alkulohkojen passaritilaston tehokkuusprosentilla 61,9.

Hollannin Nimir Abdel-Aziz voitti alkulohkoissa sekä pistepörssin (123) että syöttöpörssin (24 ässää). Suomeakin vastaan riehunut turkkilaishakkuri Adis Lagumdzija vei nimiinsä tappolyöntitilaston 101 onnistumisella. Torjuntapörssin voitti Italian Matteo Piano (16) ja vastaanottotilaston Itävallan Alexander Berger (40,0 %).

EM-kisojen neljännesvälieristä seitsemän pelataan lauantaina. Pelipaikat ovat Nantes, Antwerp, Ljubljana ja Apeldoorn. Kahdeksas neljännesvälierä Italia-Turkki käydään Nantesissa sunnuntaina. Puolivälierien vuoro koittaa maanantaina (Ljubljana ja Apeldoorn) ja tiistaina (Nantes ja Antwerp).

Lentopallon EM-kisat 2019, neljännesvälierät

Turnauskaavion mukainen järjestys

Suomi-Ranska
Italia-Turkki

Serbia-Tshekki
Belgia-Ukraina

Venäjä-Kreikka
Slovenia-Bulgaria

Puola-Espanja
Hollanti-Saksa