Lentopallovalmentaja Joel Banks tuntee jo suomalaisen mielenlaadun ja tietää, että tänään sitä tarvitaan

Kuva: CEV.eu

Lauantaina Suomen taival lentopallon EM-kisoissa joko päättyy kunniakkaasti tai jatkuu sensaatiomaisesti.

EM-kisojen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, neljännesvälierissä, Suomi kohtaa isäntämaa Ranskan Nantesissa. Ranska kuuluu kisojen suurimpiin mestarisuosikkeihin. Suomen kapteeni Eemi Tervaportti vakuuttelee, ettei nälkää ole vielä tyydytetty.

– Tietysti pudotuspeleihin pääseminen oli päätavoitteemme. Vaikka tavoite täyttyi, kaikki on vielä avoinna, Tervaportti sanoi perjantaina Nantesissa.

– Illasta tulee varmasti upea. Ottelu on kuulemma melkein loppuunmyyty. Paljon tulee olemaan meteliä, mutta sellaisissa olosuhteissahan on vain fantastista pelata.

Kesällä ja alkusyksystä Suomelle kertyi hurjasti tappioita turnaus- ja harjoitusotteluissa, mutta EM-kisoissa Lentisäijät ovat todistaneet kääntäneensä suunnan. Päävalmentaja Joel Banks iloitsee joukkueen nousevasta trendistä.

– On tärkeää hyödyntää sitä momentumia, jonka saimme alkulohkossa aikaan. Vaikka tulokset heittelivät, peliesityksemme paranivat koko ajan. Tunnen myös pelaajat päivä päivältä paremmin, kertoi Banks.

– Suomalainen mielenlaatu perustuu sisuun ja päättäväisyyteen. Sellaista tarvitaan Ranska-ottelussa. Pelaamme taas isäntäjoukkuetta vastaan. Odotamme sitä haastetta innokkaasti. Paras tapa on keskittyä omaan pelaamiseen, valmentaja linjasi.

Alkulohkoissa Ranska oli yksi vakuuttavimmista joukkueista. Se voitti kaikki viisi otteluaan ja hävisi vain yhden erän. Merkittävien peliyhtiöiden vetolistoilla Ranska on suurimpien mestarisuosikkien joukossa Venäjän, Puolan ja Italian rinnalla.

Voiton odottaminen Suomelta ei ole realistista, mutta kunniakas kisapäätös on tulossa. Lentisäijiltä sopii odottaa vapautunutta ja iloista pelaamista. Jokainen otettu piste on pieni voitto, erävoitto olisi pieni mestaruus. Riemukkaiden otteluvoittojen ja pudotuspelipaikan varmistamisen ansiosta Suomen kisaesitys on joka tapauksessa jo menestys.

EM-kisojen neljännesvälieristä seitsemän pelataan lauantaina. Pelipaikat ovat Nantes, Antwerp, Ljubljana ja Apeldoorn. Kahdeksas neljännesvälierä Italia-Turkki käydään Nantesissa sunnuntaina. Puolivälierien vuoro koittaa maanantaina (Ljubljana ja Apeldoorn) ja tiistaina (Nantes ja Antwerp).

Lentopallon EM-kisat 2019, neljännesvälierät

Turnauskaavion mukainen järjestys

Suomi-Ranska
Italia-Turkki

Serbia-Tshekki
Belgia-Ukraina

Venäjä-Kreikka
Slovenia-Bulgaria

Puola-Espanja
Hollanti-Saksa