Lentopallon EM-kisat 2019: Serbia Euroopan mestari

Kuvat: CEV.eu

Serbia on voittanut lentopallon miesten Euroopan mestaruuden vuosimallia 2019.

Sunnuntaina Pariisissa pelatussa loppuottelussa Serbia voitti Slovenian erin 3-1.

Voittoerissään Serbia todisti erinomaisuutensa kaikilla lentopalloilun osa-alueilla. Huimalla hyökkäyshöyryllä finaaliin tullut Slovenia (ensimmäinen erä 25-19) pystyi avauserän jälkeen enää väläyksittäin kunnolliseen vastarintaan.

Kolme viimeistä erää menivät Slobodan Kovacin valmentamalle Serbialle pistein 25-16, 25-18 ja 25-20. Hakkuri Aleksandar Atanasijevic (22) ja Uros Kovacevic (20) kantoivat odotetusti päävastuun Serbian pistetuotannosta. Molemmat ottivat neljä torjuntapinnaa. Tehokas kahden liberon käyttäminen tuotti Serbialle useita tärkeitä puolustuspalloja.

Slovenian pisteykköseksi nousi Klemen Cebulj (15), ja Alen Pajenk säesti viidellä torjuntapinnalla.

Euroopan mestaruus on nykymuotoiselle, itsenäiselle Serbialle toinen. Pronssia saavutti Puola, joka kukisti pronssiottelussa Ranskan.

Suomi selvitti lentopallon EM-kisat kunnialla. Joel Banksin valmentama joukkue eteni alkulohkosta pudotuspeleihin eli Euroopan 16 parhaan joukkoon. Neljännesvälierissä Ranska voitti Suomen 3-0. Suomen loppusijoitus oli 14:s.

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä puolusti Euroopan mestaruutta, mutta sijoitus, viides, oli pettymys. Virolle tuli puolestaan kyseenalainen kunnia sijoittua turnausjumboksi eli 24:nneksi.

Serbia saavutti eurooppalaisen lentopallon tuplakultaa, sillä aiemmin syksyllä pelatuissa naisten EM-kisoissa mestaruuden vei niin ikään Serbia. Hopeaa otti Turkki ja pronssia Italia.

Lentopallo.info kiittää Euroopan lentopalloliittoa CEViä loistavasta yhteistyöstä EM-kisojen aikana.