Virtuaalinen lentopallovaluutta lanseerattu – kansainvälinen lentopalloliitto sanoutuu hankkeesta täysin irti

Kuva: CEV.eu

Markkinoille on luotu lentopalloaiheinen kryptovaluutta. Valuutan nimi on ytimekkäästi volley.

Kryptovaluuttahankkeen takana on lentopallovaikuttaja Hayden Jones. Perustaja kutsuu valuuttaa ”globaalin lentopalloyhteisön valuutaksi”. Volley-kryptovaluuttaa on tarkoitus laskea markkinoille 10 miljoonaa yksikköä kolmen vuoden aikana.

Volleyta voi käyttää mahtavien lentopalloaiheisten vastikkeiden hankkimiseen, kuuluu mainoslause.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB irtisanoutuu volley-kryptovaluutasta täysin.

– FIVB korostaa, ettei globaalilla lentopalloyhteisöllä ole virallista digitaalivaluuttaa, liitto tiedotti.

Hayden Jones on toiminut FIVB:n beach volley -neuvonantajana. FIVB alleviivaa, ettei Jones ole ollut aktiivinen toimessa kolmeen vuoteen. Kansainvälisen lentopalloliiton organisaatiolla ei ole tiedotteen mukaan mitään yhteyttä volley-kryptovaluuttaan.

Suomen Finanssivalvonta määrittelee, että ”virtuaalivaluuttoja” voidaan pitää eräänlaisena varallisuuden muotona, mutta vain niin kauan kuin niillä on toimivat markkinat. Ne eivät ole keskuspankin tai viranomaisen liikkeeseen laskemia tai takaamia.

Finanssivalvonta on varoittanut kryptovaluuttojen riskeistä.

– Tuotto-odotus perustuu pelkästään odotuksiin siitä, että joku ostaa kohteen myöhemmin kalliimmalla. Tämän tyyppinen sijoitustoiminta sisältää aina merkittäviä riskejä. Kryptovaluuttojen markkinahinnat ovat heilahdelleet erittäin voimakkaasti. Lisäksi osa kryptovaluutoista on voitu luoda huijaustarkoituksessa, Finanssivalvonta tiedotti vuonna 2017.