Lentopallon EM-kisat 2020: Italia nuorten Euroopan mestaruuteen

Kuva: CEV.eu

Italia on voittanut lentopallon nuorten Euroopan mestaruuden. Kotijoukkue oli paras alle 18-vuotiaiden miesten EM-lopputurnauksessa.

Sunnuntaina käydyssä loppuottelussa Italia kaatoi vakuuttavalla esityksellä Tshekin. Ensimmäinen erä oli tiukka (pisteet 25-23), mutta sen jälkeen italialaiset aloittivat voittomarssinsa (25-16, 25-18).

Ikäluokassa EM-kulta on Italialle toinen. Ensimmäinen titteli tuli vuonna 1997.

Italiaa valmentaa Vincenzo Fanizza. Yleispelaaja Luca Porron nimi kannattaa panna muistiin, sillä hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

– Pelasimme turnauksessa paremmin ja paremmin. Annoimme kaikkemme, ja lopussa tuli palkinto, Porro kommentoi tuoreeltaan.

– Uskoimme koko ajan mestaruusmahdollisuuksiimme. Toivomme, että tämä on vasta alkua. Ensi vuonna ovat edessä MM-kisat. Toivottavasti onnistumme niissäkin.

Italiassa käydyissä kisoissa pronssia saavutti Puola. Suomi vetäytyi kisoista. Suomen nuorilla olisi ollut paikka turnaukseen.

Käydyt lentopallon EM-kisat olivat syksyn toiset. Äskettäin Turkki voitti alle 19-vuotiaiden naisten Euroopan mestaruuden.

Puola: Kovatasoinen Puolan lentopalloliiga on alkanut. Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel taisteli avauksessaan 3-2-vierasvoiton Zawierciesta. Tervaportti tuli kolmannessa erässä vaihdosta kentälle ja johdatti joukkueensa voittoon.

Turkki: Lentopallon supercupin voittivat Fenerbahce (miehet) ja Eczacibasi VitrA Istanbul (naiset). Eczacibasi on tulevalla Mestarien liigan kaudella jo kolmatta kertaa samassa lohkossa suomalaisjoukkueen kanssa. Nyt vastaan tulee LP Salo (LP Viesti).

Venäjä: Miesten lentopallocupin toinen vaihe peruttiin Pietarin Zenitissä ilmenneiden sairaustapausten vuoksi. Zenitiä valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Suomi: VaLePa voitti Akaassa pelatun liigajoukkueiden välisen turnauksen. Muut sijat ottivat Vantaa Ducks, virolainen Saaremaa Võrkpalliklubi, Akaa-Volley ja Raision Loimu. Hurrikaani-Loimaa jätti turnauksen väliin koronavirusriskien vuoksi.