Lentopallon seuraikoni Sten Kruuda on ”ikään kuin täysin uusi huippuvahvistus”

Kuva ja teksti: Lempo-Volley

Lentopallon 1-sarjaan valmistautuvan Lempo-Volleyn joukkue on nyt viimeistä nimeä myöden valmis. Neljästoista sopimuspelaaja on 34-vuotias keskitorjuja Sten Kruuda, joka teki vuoden kattavan sopimuksen.

Kaksimetrinen keskitorjuja on ollut alkukauden Lempon treeniringissä ja mukana harjoitusotteluissa. Nyt Sten laittoi nimensä alle sopimuspaperiin.

Kruudalta viime kausi jäi väliin, hän ei pelannut yhdessäkään sarjaottelussa. Hänellä oli sopimus Lempoon, mutta alkukausi meni ohi polvivaivaa parannellessa ja taloa rakentaessa. Kruuda palasi keväällä harjoitusvahvuuteen; hän olisi todennäköisesti palannut kentille pudotuspeleissä jossain vaiheessa, ellei kausi olisi päättynyt ennen aikojaan koronaviruspandemian vuoksi.

Viimeksi Kruuda pelasi sarjaottelun keväällä 2019 Kyyjärvellä, kun LeKi tippui 1-sarjan puolivälierissä KyKy Betsetille. Edellisestä ottelusta tulee siis puolitoista vuotta: Lempo-Volley avaa sarjakautensa 3. lokakuuta.

Kruuda on viimeinen mohikaani. Hän on ainoa yhä mukana oleva pelaaja joukkueesta, joka pelasi Lempäälän Kisan historiallisella, ensimmäisellä 1-sarjakaudella 2014–2015. Myös Anssi Vesanen kyseisestä joukkueesta pelaa yhä, mutta tällä hetkellä VaLePassa. Joukkueesta Tommi Roininen on mukana valmennuksessa.

Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio tähdentää, että Sten Kruuda on tärkeä pala joukkuetta. – Hän on ikään kuin täysin uusi huippuvahvistus. Hän on huippukunnossa tällä hetkellä. Se on mielestäni todella hienoa, että hän on vielä mukana ainoana ensimmäisestä 1-sarjakaudesta. Stenin kanssa ollaan kuljettu pitkä matka yhdessä, Raunio sanoo.

Tuleva kausi on Kruudalle seitsemäs lempääläisjoukkueen sopimuspelaajana. Kruudalla on vyöllään 163 liigaottelua. Virossa syntynyt VaLePa-kasvatti asuu nykyään Valkeakoskella. Hänen isällään Parri Kruudalla liigaotteluita Suomessa kertyi aikoinaan 121.

Lempo-Volleyn joukkue lentopallon 1-sarjassa 2020-2021

2 Jonne Haavisto, passari
3 Juuso Rautakorpi, passari
4 Tomi Rumpunen, yleispelaaja
6 Sten Kruuda, keskitorjuja
7 Jyri Niemi, libero
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Henri Laine, hakkuri
10 Kasper Pennanen, yleispelaaja
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
13 Saku Tuomivaara, passari
14 Tatu Härkönen, keskitorjuja
18 Teemu Koivunen, keskitorjuja
19 Matias Becker, keskitorjuja