Ensimmäiset naiset suurten lentopalloliittojen johtoon

Subowo, Graca ja Hajij. Kuva: FIVB

Bouchra Hajij on Afrikan lentopalloliiton uusi puheenjohtaja. Aasian liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin puolestaan Rita Subowo.

Hajij ja Subowo ovat ensimmäiset naiset kyseisten lentopalloliittojen puheenjohtajina. Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB kutsuukin nimityksiä historiallisiksi.

Afrikan ja Aasian lisäksi lentopallon maantieteelliset pääalueet ovat Eurooppa, Etelä-Amerikka ja NORCECA (Pohjois- ja Keski-Amerikka sekä Karibia).

Marokkolainen Hajij on entinen maajoukkuepelaaja. Hän on toiminut useissa merkittävissä lentopalloliittojen ja Kansainvälisen olympiakomitean tehtävissä.

– Olen onnellinen saadessani johtaa maanosaliittoamme ja jatkaa afrikkalaisen lentopallon kehittämistä, Hajij kommentoi FIVB:n tiedotteessa.

– Hieno saavutus päästä ensimmäiseksi naiseksi Afrikan liiton johdossa. Valinta on selkeä merkki siitä, että urheilulajissamme on tehty uskomattoman hienoa tasa-arvotyötä.

Indonesialainen Subowo on toiminut maansa olympiakomitean puheenjohtajana ja kansallisen lentopalloliiton johtajana.

– Uskomatonta saada tällainen luottamus Aasian kansallisilta liitoilta. Kun toimimme yhtenäisesti, lentopallon kasvua Aasiassa ei voi estää. Lentopallo on elämäni, ja omistan elämäni lajille jatkossakin, vakuutteli Subowo.

FIVB:n puheenjohtaja Ary S. Graca toivotti uudet puheenjohtajat tervetulleiksi globaaliin lentopalloperheeseen ja kertoi sen olevan suuren kunnian.

– Lentopallo on lähtökohtaisesti tasa-arvoinen urheilulaji. FIVB pyrkii varmistamaan, että naiset tulevat edustetuiksi niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Graca julisti.

– Puheenjohtajavalinnat ovat merkittäviä koko maailman urheilussa. Olen varma, että Hajij ja Subowo edistävät paitsi tasa-arvoa myös maailman lentopallokehitystä.

Serbialainen Aleksandar Boricic valittiin äskettäin jatkokaudelle Euroopan lentopalloliiton (CEV) puheenjohtajana. NORCECAssa puheenjohtajana toimii Cristóbal Marte Hoffiz Dominikaanisesta tasavallasta ja Etelä-Amerikassa kolumbialainen Rafael Lloreda Currea.