Lentopallon 1-sarjan kärkikamppailussa Rumpusten sukukokous – ”Tasokas ottelu tulossa”

Lauantaina Lempäälässä pelataan lentopallon miesten 1-sarjan alkukauden kovin taisto. Sarjakärki Lempo-Volley isännöi Hakkarin liikuntahallissa kello 16 alkavassa ottelussa sarjakolmosta, TuTo Volleyta.

Teksti: Antti Raunio, kuva: Kari Kautto

Lempo on voittanut alkukauden kaikki viisi otteluaan. Koronavirushaasteiden vuoksi TuTo on pelannut vasta kolme ottelua, mutta on ollut niissä vakuuttava: täydet pisteet yhteiserin 9-0. Lauantaina kohtaavat 1-sarjan ainoat tappiottomat joukkueet.

Kärkikamppailun leimaa kirkastaa viime kausi: Lempo voitti runkosarjan, TuTo oli kakkonen. Ottelua voi pitää myös Rumpusten sukujuhlana, kun Lempon Tomi ja TuTon Ossi ottavat mittaa toisistaan.

– Mielenkiinnolla odotan viikonlopun matsia. Liikaa ei 1-sarjassa ole näin laadukkaita joukkueita, joten näitä kärkipelejä odotetaan innolla. TuTo on kuulemma todella kovassa kunnossa, joten parasta pitää pistää pöytään, jotta saamme pisteet pysymään Lempäälässä, Lempon Tomi Rumpunen pohjustaa.

Kamppailua odotetaan myös Turussa. Ossi Rumpunen muistaa, että viime kauden Lempo-kohtaamiset olivat tiukkoja.

– Odotan samanlaista taas. Lempo-pelit ovat meidän joukkueessa yhdet kauden odotetuimmista. Kova viikonloppu tulossa, kun sunnuntaina kohdataan vielä Kyky-Betset. Suomen cup tekee Kyky-pelistä ja viikonlopusta todella mielenkiintoisen ja tärkeän TuTolle, Ossi kertoo.

– Alkukaudella on ollut aika rauhalliseen tahtiin pelejä. Peli peliltä olemme parantaneet omaa pelaamistamme. Tärkeintä tietysti on, että olemme löytäneet keinot selvittää vaikeat hetket ja pystytty voittamaan.

Lempo-Volleyn mielenkiintoisimpia pelaajia löytyy passarin paikalta. Vasta 17-vuotias lupaus Saku Tuomivaara on ottanut alkukaudesta haastavan ykköspassarin roolin vastaan, ja hänet valittiin Lempon lokakuun pelaajaksi.

Tuomivaaralla on näkemys, kuinka horjuttaa TuToa.

– Heillä on hyvät laita- ja keskipelaajat. Meidän täytyy saada vaikea syöttö kenttään ja saada heiltä vastaanotto irti. Sitten saamme oman korkean torjuntamme vastaan, Tuomivaara pohtii.

Viime kaudella joukkueet voittivat kotiottelunsa runkosarjassa 3–1. Lempon päävalmentaja Esa Kunnari toteaa rehellisesti, että nyt testi on kovin pitkään aikaan.

– Valmistautuminen on mennyt mielestäni niin hyvin kuin mahdollista, ja tällä viikolla on harjoiteltu juuri tätä peliä varten. Jätkät ovat vetäneet tämän viikon hyvällä sykkeellä.

– TuTo-pelin tuleminen on näkynyt hyvänä keskittymisenä. TuTo on todella vaarallinen ryhmä, ennakkoon kovin päänahka, jonka kaikki haluavat ottaa. Uskon kuitenkin, että myös me olemme laadukas joukkue, ja pystymme vastaamaan TuTon tekemiseen. Siihen ainakin pyrimme. Kaikesta päätellen tasokas ottelu on tulossa, Kunnari ennakoi.

Ottelusta on tulossa livelähetys Lempo-Volleyn Facebook-sivulle. Suora lähetys alkaa hieman ennen iltapäiväneljää.