Katsaus lentopallon 1-sarjaan

Varsinais-Suomi jyrää vahvasti lentopallon 1-sarjassa.

Turkulainen TUTO Volley on kärjessä miesten ykkösessä, ja naisten sarjaa johtaa Raision Urheilijat.

Molemmat joukkueet porhaltavat tappiottomalla saldolla. TUTO on voittanut kaikki seitsemän otteluaan, koonnut täydet 21 sarjapistettä ja hävinnyt vain kaksi erää. Raisiolla on jo yhdeksän voittoa.

Lauantaina TUTO kohtaa vieraissa klassikkojoukkueen, Rantaperkiön Iskun. Iskussa pelaa Paavo Korhonen, joka johtaa 1-sarjan pistepörssiä. TUTOn keskitorjuja Valtteri Aaltonen tietää Korhosen vaarallisuuden.

– Tilastojen valossa näyttäisi siltä, että jos saadaan yksi kaveri kiinni, niin homma on siinä, mutta mihinkään peliin ei lähdetä takki auki tai muuten pallo löytyy omasta kentästä, Aaltonen sanoo TUTOn verkkosivuilla.

Miesten 1-sarjan pohjilla on nousijajoukkue Pälkäneen Luja-Lukko, jolla on vielä voittotili avaamatta. Sunnuntaina Lukko yrittää päästä voittokantaan Kyyjärvellä KyKy-Betsetin vieraana.

Lentopallon naisten 1-sarjassa Raision Urheilijat hakee lauantaina kymmenettä perättäistä voittoaan. Haasteena vierasottelussa ovat Kuortaneen urheiluopiston nuoret.

Naisten ykkösen pistepörssiä johtaa LP Viesti Akatemian Teija Vuorenmaa, joka on ahkeroinut 10 otteluun yhteensä 151 pinnaa. Lauantaina Vuorenmaa ja muut akatemiapelaajat haastavat kotihallissaan Salossa Helsinki Volleyn.

Helsinki Volley, sarjakakkonen, hakee tosimielessä sarjanousua ja pääkaupungin paluuta lentopallon Mestaruusliigaan. Valmentajana hanketta johtaa meritoitunut luotsi Ismo Tuominen.

– Tiedossa on, että kova peli tulee. Huhuhan kertoo, että LP Viesti Akatemialla on kaikki ykköspelaajat paikalla. Meidän täytyy sitten siihen kovaan haasteeseen vastata. Meille tietenkin tärkeä peli, koska tavoitteemme on pelata liiganoususta, Tuominen tähdentää Viestin verkkosivuilla.

Helsinki Volley on voittanut kaikki kahdeksan kamppailuaan. Saldoa painavat vain pistemenetykset kahdesta 3-2-voitosta.

Nousijajoukkue Vaasan Kiisto (kuvassa tämän uutisen alussa) on seitsemäntenä. Ykkössarjan hännillä PuMalla, TUTOlla ja Pihtiputaan lukiolla on vain yksi voitto kullakin.

Lentopallokauden 2020-21 päätyttyä mikään joukkue ei putoa Mestaruusliigasta. Toisaalta 1-sarjan ykkösille avautuu mahdollisuus anoa liigapaikkaa.