Savo Volley latasi kymmenen voittoa täyteen – Ojansivu ja Jokela hakkurivireessä

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa etenivät lauantaina voittoihin Savo Volley, Vantaa Ducks ja Oriveden Ponnistus.

OrPolla oli turhankin helppo iltapuhde, ja 3-0-voitto vierailleesta Puijo Wolleysta tuli selvin sävelin. OrPo otti voiton kahden perättäisen tappion jälkeen.

Tehopelaajaksi OrPolla nousi Annukka Paloniemi, joka viimeisteli 15 pistettä ja hilasi oman pelinsä lukemaan +12. Hän hoiti päävastuun myös aloitussyötön vastaanotossa.

Puijolla oli ankeaa. Erityisesti maajoukkueringissäkin nähdyllä Hilkka Hujasella, jonka oma peli painui lukemaan -7. Joukkuetoveri Emilia Kääntä ehti yhdeksään pisteeseen.

Kaudella Puijo on voittanut vain kerran. LP Kangasala johtaa lentopallon naisten Mestaruusliigaa neljän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon ja Hämeenlinnan Lentopallokerhoon.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volley kärsi ensimmäisen tappionsa aiemmin tällä viikolla, mutta iski nopeasti takaisin voitonsyrjään. Kotiottelussa Iisalmessa tuli 3-0-voitto Akaa-Volleysta. Vain viimeisessä erässä (26-24) taistelu oli tiukkaa.

Pirteyttä Savolle toi vaihteeksi avaukseen päässyt yleispelaaja Mikko Räsänen. Hakkuritähti Olli-Pekka Ojansivu latasi kovat tehot, sen huomioi myös valmentaja Timo Tolvanen.

– Räsänen toi meille kaivattua vaihtelua hyökkäykseen, hän on hieman erilainen hyökkääjä kuin Malachi Murch. Ojansivu oli tänään myös vahvassa vedossa, Tolvanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kovaa komentoa piti hakkuri myös Vantaa Ducksin joukkueessa. Ducks voitti vieraissa Kokkolan Tiikerit erin 3-1, ja Joonas Jokela paukutti 25 pinnaa. Ducks on ensimmäistä kertaa tällä kaudella ”virallisesti” voittoputkessa – voittoja on kolme perättäin.

Tiikerit kuului alkukauden ilopillereihin, mutta nyt on tullut neljään kamppailuun kolme tappiota. Yksilöistä keskitorjuja Antti Leppälä on ollut tosin loistovireessä viime kamppailuissa.

Savo Volley sai kymmenen voittoa täyteen ja repi sarjajohdon seitsemän pisteen levyiseksi. Toisena on VaLePa ja kolmantena Akaa-Volley.