LP Kangasala tekee rohkean vedon ja panostaa brändityöhön isosti – ”Tämä on oikea aika rakentaa lähtökohdat valmiiksi”

Tiiamari Sievänen ja Emma Mutka. Kuva: LP Kangasala

Lentopallon Mestaruusliigassa LP Kangasala on alkanut kehittää julkisuuskuvaansa.

Brändityössä LP Kangasala tekee yhteistyötä Ahooy Creative -yrityksen kanssa. Seuran mukaan panostus on suuri, ja se nähdään välttämättömänä askeleena kohti uskottavuutta ja menestystä.

Yleinen tilanne on koronaviruspandemian vuoksi synkkä, mutta normaalioloihinkin vielä joskus palataan. LP Kangasalan manageri-puheenjohtaja Jorma Malm korostaa, että nyt on hyvä hetki panostaa suurempiin linjoihin.

– Emme voi varmuudella sanoa, mihin maailman tilanne etenee, mutta olemme varmoja, että tämä on oikea aika rakentaa lähtökohdat valmiiksi jo tulevia kausia silmällä pitäen, Malm sanoo seuran tiedotteessa.

LP Kangasala on pelannut toistakymmentä vuotta lentopallon Mestaruusliigassa. Tilillä on kaksi hopea- ja kaksi pronssimitalia, mutta kultakin kelpaisi. Tällä kaudella Kangasala on pelannut näyttävästi ja pitänyt liigan kärkipaikkaa käytännössä alusta asti.

Uusi diili tähtää yhä parempaan jälkeen myös julkisuustyössä.

– LP Kangasalan kokonaisvaltainen tekeminen kenttien ulkopuolella on ollut samalla tasolla jo vuosikymmenen. Pärjäämme vertailussa, mutta haluamme kirkastaa brändiä, jotta myös yhteistyökumppanuuksien näkyvyys saa uusia ulottuvuuksia.

– Ammattiurheilu pyörii pitkälti kumppanuussopimusten avulla. Enää ei riitä logo paidassa, vaan seuran ja pelaajien tehtävä on pyrkiä tarjoamaan kumppaneille yhä parempia tapoja tehdä yhteistyötä, Malm näkee.

LP Kangasalan joukkue uudistui viime kaudesta tuntuvasti. Vahvuutena on toisaalta se, että monet nykyjoukkueen pelaajat ovat toisilleen tuttuja maajoukkueesta ja muista seurajoukkueista. Jatkuvuutta tuovat erityisesti keskitorjuja Roosa Laakkonen ja libero Tiiamari Sievänen. Lentopallo.infon lukijat valitsivat Sieväsen viime kauden parhaaksi pelaajaksi Mestaruusliigassa.

– Onhan se tärkeää, että rakennamme oman, inspiroivan tapamme viestiä joukkueesta ja tapahtumista. Ja mitä enemmän brändi kuulostaa ja näyttää meiltä, sitä rehellisemmin viestimme sitä todellista hyvää fiilistä, jollainen seurassa loistaa, Sievänen kertoo.

LP Kangasalaan kuuluu liigaryhmän lisäksi toistakymmentä juniori- ja harrastajajoukkuetta. Brändityö tehdään lähtökohtaisesti liigajoukkueelle, mutta koko seura pääsee siitä osalliseksi. Brändiuudistus alkoi välittömästi. Kokonaisvaltaisesti sitä sovelletaan tulevalla kaudella 2021-2022.

Ahooy Creative on suoriutunut muun muassa Savo Volleyn brändityössä.