Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

VaLePa ja maajoukkuemies Sakari Mäkinen ovat tikissä. Kuva: FIVB

Lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2020-21 on ikää pian kaksi kuukautta. Savo Volley on miesten liigan johdossa. Naisten liigan kärjessä LP Kangasala jatkaa vahvasti.

Seuraavassa viisi nostoa viikonvaihteen liigatapahtumista.

5. LiigaPloki: Hyvän alun jälkeen Pihtiputaan paketti on levinnyt käsiin. Viikonloppuna tuli takkiin vieraissa niin Nurmon Jymyltä kuin LP-Vampulalta. Yhdeksään viime otteluun ainoastaan yksi voitto. Avainpelaaja Lauren Matiasin loukkaantuminen vain hankaloittaa tilannetta.

”Matiasin puuttuminen näytti lamaannuttavan pelaamisemme. Jaidyn Blanchfield ja Jaelyn Keene yrittivät nostaa joukkuetta, mutta avut puuttuivat, ja tehtävä oli kohtuuton. Peli meni sähläämiseksi”, myönsi LiigaPlokin valmentaja Mikko Pesonen Jymy-kamppailun jälkeen.

4. Kokkolan Tiikerit: Tiikerit on tullut kiintoisaan tienristeykseen. Kausi eteni pitkään erinomaisesti, mutta viime viikot ovat olleet vaikeita. Viikko toi vierastappion Hurrikaani-Loimaalle ja kotihäviön Vantaa Ducksille.

Haasteet lisääntyvät joulukuussa, ja Tiikerit joutuu yhä kovempaan paikkaan. Kotiotteluun Raision Loimua vastaan Tiikerit lähtee selkeänä ennakkosuosikkina, mutta muut kolme ottelua ovat piinkovia. Tiikerit kohtaa Savo Volleyn ja VaLePan vieraissa sekä Hurrikaani-Loimaan kotona.

3. Puijo Wolley: Kuopiolaisryhmä yrittää minkä pystyy, mutta taso ei nyt yksinkertaisesti riitä. Viikonlopun kahdesta vierasottelusta tappiot ja vain yksi erävoitto. Viimeisimmästä sarjapisteestäkin on jo yli kuukausi aikaa.

Joulukuussa sarjajumbo Puijolle avautuu uusia mahdollisuuksia (jos otteluohjelmassa pysytään), sillä joukkue kohtaa kahdesti sekä Nurmon Jymyn että Woman Volleyn.

2. Vantaa Ducks: Ducks on pelannut yritteliäästi alusta asti, mutta vasta nyt on alkanut ropista voittoja. Viikonloppuna Ducks repi voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Lauantaina Ducks voitti Tiikerit ja sunnuntaina Lentopalloseura Ettan, molemmat vieraissa erin 3-1.

”Olen pirun ylpeä jätkistä. Hyvä viikonloppu meille, kuusi pinnaa. En ihan näin hyvää tekemistä odottanut tälle viikonlopulle, vaikka oli hyvä reeniviikko alla”, Ducksin valmentaja Juho Rajala kommentoi.

1. VaLePa: Selkeästi kovavireisin joukkue tällä hetkellä Lentopallon Mestaruusliigassa. Viikko sai hyvän lähdön komealla 3-0-voitolla Savo Volleysta odotetussa kärkiottelussa. Voittojen sarja piteni sunnuntaina, kun sastamalalaisjoukkue lanasi kotisalissaan Raision Loimun.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen iski sunnuntaina yhden kauden hyökkäyssuorituksista. Hän teki Loimua vastaan 15 pinnaa ja päätti hyökkäyksensä peräti 82-prosenttisesti pisteeseen.

”Sovittiin ennen peliä, ettei tehdä suoria hyökkäysvirheitä”, passari Mikko Esko sanoi. ”Meillä toimii torjunta-puolustuspeli hyvin. Vain neljä virhettä ja hyvä hyökkäysprosentti.”

Lentopallon Mestaruusliigan on määrä jatkua jo maanantaina. Koronavirustilanne pahenee jatkuvasti, joten otteluohjelmamuutoksia on tulossa.