”Olemme oikealla tiellä” – Raision Loimulle tuiskuttaa lunta tupaan, mutta usko elää

Kuva: Raision Loimu

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu taistelee vastoinkäymisten ristitulessa, mutta valmentaja Per-Erik Dalqvist uskoo parempaan huomiseen.

Koronavirustilanteen kiristyessä Loimu joutui lomauttamaan viime viikolla argentiinalaiset vahvistuksensa Facundo Imhoffin ja Ignacio Luengasin. Sunnuntaisesta VaLePa-kotiottelusta vielä puuttui ruotsalaishakkuri Johan Gruvaeus, joka seuran mukaan kärsii pienestä vammasta.

VaLePa voitti Raisiossa suoraan erin 3-0. Dalqvist korostaa silti uuden tulemisen mahdollisuutta.

– Olemme oikealla tiellä. Meidän pitää vaan saada taso vakioitua korkealle tasollemme, Dalqvist sanoi Loimun tiedotteessa.

– Ensimmäiset erät olivat ihan hyviä. Viimeinenkin erä aloitettiin hyvin, mutta jäimme jumiin yhteen rotaatioon. Olen pettynyt siitä, että päät alkoivat roikkua siinä vaiheessa, kun tuli vaikeuksia. VaLePa on paras joukkue Suomessa tällä hetkellä eikä sitä vastaan voi antaa asenteen notkahtaa yhtään.

Yksi Loimun ehdottomista toivonkipinöistä on maajoukkuemies Elviss Krastins, joka kuuluu Suomen johtaviin yleispelaajiin. Krastins teki VaLePaa vastaan seitsemän pistettä ja kirjautti puhtaan tehosaldon +7.

– Tiedettiin, että VaLePalla on kova hyökkäys, kun siellä on Mikko Esko passaamassa. Syötimme riskillä, mikä tuntui toimivan ihan hyvin, mutta hyökkäyksessä kunnioitimme vähän liikaa heidän isoa torjuntaa. Putket tulivat aika lailla meidän virheiden kautta, Krastins näki.

– Hyökkäysrytmit ovat nyt löytyneet. Parin ensimmäisen erän hyökkäysvirheet olivat niin sanottuja hyviä virheitä, eli hyökkäsimme sinne, minne pitikin, mutta niitä vaan meni harmittavasti vähän leveäksi ja pitkäksi.

Myös toisella puolen verkkoa työskenteli yksi Suomen tärkeistä yleispelaajista: Sakari Mäkinen. Mäkinen päätti hyökkäyksensä pisteeseen huikealla prosentilla 82.

Lentopallon Mestaruusliigan pohjilla Loimulla ja Karelian Hurmoksella on molemmilla vain yksi otteluvoitto.

Savo Volley johtaa liigaa neljän pisteen erolla VaLePaan. Akaa-Volley täydentää kärkikolmikon.