Talous kriisitilassa – Perungan Pojat joutuu lomauttamaan

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Perungan Pojat joutuu tekemään lomautuksia.

PerPo, jonka edustusjoukkue pelaa miesten liigassa sponsoroidulla nimellä Lakkapaa.com, lomauttaa palkkasuhteessa olevan henkilöstönsä. Lomautukset kestävät enintään 90 päivää.

Seura kertoo sosiaalisessa mediassa, että lomautukset koskevat yhdeksää pelaajaa sekä toiminnanjohtaja Henri Tuomea. Tuomi luopui palkkasaatavistaan vapaaehtoisesti.

Koronaviruskriisi on ollut valtava vastoinkäyminen niin urheiluseuroille kuin koko yhteiskunnalle. Viime lentopallokausi piti lopettaa kesken, ja uusi kausikin lähti ylimääräiselle tauolle itsenäisyyspäivän jälkeen.

PerPo teki viime kaudesta taloudellista tappiota, mutta trendi on alkanut kääntyä positiiviseksi. Seura kertoo silti, että ”seuran talous on ajautunut kriisitilanteeseen”. Perungan Poikien puheenjohtaja Heikki Keskitalo kokee nyt tehdyn päätöksen ainoaksi vaihtoehdoksi.

– Päätös ei ollut missään tapauksessa helppo. Johtokunnan ensisijainen tehtävä on kuitenkin valvoa seuran taloutta. Nyt totesimme tilanteen ajautuneen kriisiin, jossa ainakaan tämän vuoden puolella taloudelliset näkymät eivät mahdollista joukkueen lomauttamatta jättämistä, Keskitalo tähdentää seuran somejulkaisussa.

Lisäksi PerPo korostaa, että Lakkapaa.com palaa harjoituksiin ja otteluihin, jos tilanne sallii. Joukkueen kausi ei siis ole tällä tietoa ohi.

Lomautuksia tuli lentopallon Mestaruusliigassa aikaisemminkin. Raision Loimu joutui lomauttamaan argentiinalaiset vahvistuksensa Facundo Imhoffin ja Ignacio Luengasin. Syyt liittyivät yksinomaan koronavirustilanteeseen ja sen aiheuttamiin talouspaineisiin.

Viime kauden jäätyä kesken useat seurat käynnistivät tukikampanjoita toimintansa turvatakseen. Syksyllä tilanteen pahennuttua on tukikampanjoitakin aloitettu uudelleen.