Lentopallon kriisi syvenee: lisää lomautuksia, Raision Loimun vahvistukset siirtyivät toisaalle

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu joutuu tekemään lisää lomautuksia koronaviruskriisin vuoksi.

Aiemmin Loimu lomautti argentiinalaiset vahvistuksensa Facundo Imhoffin ja Ignacio Luengasin. Torstaina Loimu kertoi, että seuraa pyörittävä yhdistys on joutunut lomauttamaan palkkasuhteessa olevat henkilöt vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Lomautukset koskevat edustusjoukkueen pelaajia ja valmennusta. Imhoff ja Luengas ovat jo siirtyneet toisaalle.

– Argentiinalaisvahvistusten annettiin katsella itselleen uutta seuraa, ja molemmat ovatkin jo löytäneet haastavasta tilanteesta huolimatta uuden pelipaikan Euroopasta, Loimu valaisi verkkosivuillaan.

– Koronan vaikutus ottelu- ja yhteistyökumppanuustuloihin on ollut ennakoituakin isompaa, ja Loimu on monien muiden urheiluseurojen tapaan ajautunut taloudelliseen kriisiin.

Lentopallon Mestaruusliigassa on meneillään ylimääräinen, koronavirustilanteen aiheuttama ottelutauko. Loimun on tarkoitus pelata (mahdollinen) loppukausi nykyisellä kokoonpanolla. Liigaryhmässä on 13 pelaajaa.

Tiistaina Perungan Pojat kertoi joutuvansa tekemään lomautuksia. PerPo, jonka edustusjoukkue pelaa miesten Mestaruusliigassa sponsoroidulla nimellä Lakkapaa.com, lomauttaa palkkasuhteessa olevan henkilöstönsä. Lomautukset kestävät enintään 90 päivää.

– Totesimme tilanteen ajautuneen kriisiin, jossa ainakaan tämän vuoden puolella taloudelliset näkymät eivät mahdollista joukkueen lomauttamatta jättämistä, puheenjohtaja Heikki Keskitalo tähdensi.

Viime kauden jäätyä kesken useat seurat käynnistivät tukikampanjoita toimintansa turvatakseen. Syksyllä tilanteen pahennuttua on tukikampanjoitakin aloitettu uudelleen. Tutustu kampanjoihin seuraavista linkeistä.

Jos seurallasi (millä tahansa sarjatasolla) on menossa tukikampanja, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen toimitus (at) lentopallo .info