Lentopallouutisia Suomesta ja kansainvälisiltä kentiltä

Taistelu runkosarjakunniasta menee todella jännittäväksi Venäjän lentopalloliigassa.

Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo nousi sarjakärkeen lauantaina voitettuaan Neftjamik Orenburgin vieraissa erin 3-2. Kerminen ei ollut kokoonpanossa, koska Dynamossa hän erikoistuu eurocupien otteluihin.

Tuomas Sammelvuon valmentamalta Pietarin Zenitiltä katkesi voittoputki, ja joukkue putosi sarjakärjestä. Tappion tuotti Sammelvuon ja Kermisen entinen joukkue Kuzbass Kemerovo, joka voitti kotonaan erin 3-1.

Venäjän Superliigan kärjessä Dynamolla (16 ottelua) ja Kuzbassilla (19) on 43 pistettä. Zenitin (19) pistesaldo on 42.

Puolan korkeatasoisessa liigassa Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel nousi sarjakakkoseksi. Lauantaina kaatui vieraissa Katowice 3-2-tuloksella. Viime kierroksella loistanut Tervaportti ei nyt pelannut.

Espanjan liigassa yleispelaaja Peetu Mäkinen oli joukkueensa pisteykkönen 11 pinnalla. Hänen edustamansa Ibiza hävisi kuitenkin vieraissa 0-3 Rotogal Poirolle. Ibiza kärvistelee tappioputkessa ja on 14 joukkueen liigassa 11:ntenä.

Suomessa, miesten Mestaruusliigassa, Vantaa Ducks palasi kentille kahden kuukauden mittaisen tauon jälkeen. Paluu toteutui perjantaina 3-1-vierasvoitolla Raision Loimusta. Tulos venytti Ducksin voittoputken viiteen kamppailuun.

Loimulla on sen sijaan hankalaa. Ulkomaalaispelaajat ovat lähteneet toisaalle, ja joukkueella on kaudelta vain yksi otteluvoitto. Perjantaina hyvin pelannut Väinö Rahko pysyy kuitenkin myönteisenä.

– Meillä oli hyvä peli-ilme, ja olen siitä tosi tyytyväinen. Mulle jäi ihan hyvä fiilis, vaikka ei voittoa tullutkaan, Rahko sanoi Loimun tiedotteessa.

– Olen itse pelannut viimeksi marraskuussa, ja intti sekoittaa vähän treenejä, niin oli kiva päästä pelaamaan. Meillä on nuori joukkue ja me tarvitaan hyviä ja kovia pelejä, jotta pystytään kehittymään ja jatkamaan ensi kauteen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula jatkoi perjantaina nousuvirettään 3-1-kotivoitolla OrPosta. Seitsemästä viime ottelustaan Vampula on voittanut kuusi. OrPolta puolestaan katkesi kuuden ottelun mittainen voittoputki.

Lentopallon Suomen cupin voitti LP Kangasala. Arttu Keräsen valmentama Kangasala kaatoi lauantaisessa loppuottelussa LP Viestin 3-0.

Cupin lopputurnaus huipentuu sunnuntaina miesten finaaliin VaLePa – Hurrikaani-Loimaa. Turnausta pelataan Tampereella.